Milanese modeweek brengt 70 shows in 6 dagen

Beeld van de collectie van opkomende ontwerper Stella Jean in september vorig jaar tijdens de Milanese modeweek.
PHOTO_NEWS Beeld van de collectie van opkomende ontwerper Stella Jean in september vorig jaar tijdens de Milanese modeweek.
De modewereld blikt deze week naar Milaan. Morgen wordt in de Lombardische metropool het startschot gegeven voor de defilés van de "Milano Moda Donna". Tijdens de Milanese modeweek worden tot 2 maart uitsluitend de damescollecties voor het seizoen herfst/winter 2015/16 getoond. Milaan is na New York en Londen de derde tussenstop van de modemarathon op de catwalks van de belangrijkste modesteden van de wereld.

Rond de 70 grote shows staan op de officiële agenda. Eerste hoogtepunt wordt morgennamiddag geleverd met de voorstelling van Gucci. Dan toont Alessandro Michele zijn eerste damescollectie als nieuwe creatieve ontwerper van het luxelabel.

De dagen daarop komen onder andere met Prada, Versace en Giorgio Armani de elite van de Italiaanse modewereld aan bod. Daarna volgende de opkomende ontwerpersploegen, waartoe onder anderen Stella Jean en Fausto Puglisi behoren. Vanavond al -op de vooravond van het officiële begin- zal een defilé van verschilllende ontwerpers van de nieuwe generatie de Milanese week inleiden.