Migrant doodt Franse man die hem onderdak bood in eigen huis met 28 messteken

Google Maps
Een 56-jarige man uit Joué-lès-Tours - bij de Franse stad Tours - is in zijn eigen huis vermoord door een migrant die hij onderdak bood. Dat meldt de openbare zender France 3. Bertrand Louiset werd omgebracht met 28 messteken.

De feiten zouden midden december al gebeurd zijn, maar raakten nu pas bekend. Het slachtoffer – dat actief was in verscheidene hulporganisaties – ving thuis een man van 22 jaar uit Ivoorkust op.

Motief

Over het motief is nog niets bekend, maar volgens France 3 kwam het tot een gewelddadige ruzie tussen de twee. Louiset zou de jongeman gevraagd hebben het appartement te verlaten.


Het lichaam van het slachtoffer werd pas 6 dagen later gevonden. De vermoedelijke dader werd op 17 december opgepakt. Hij bekende dat hij zijn gastheer gedood had. Hij is intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangeklaagd voor moord. Hij zit in voorlopige hechtenis.


Uit het LinkedIn-profiel van de Louiset blijkt dat hij actief was bij zeker twee hulporganisaties. Zo zette hij zich al bijna 20 jaar in voor Restos du Coeur, dat voedsel verdeelt onder Franse daklozen. Sinds april vorig jaar was hij ook actief bij UTOPIA56, dat hulp biedt aan minderjarige migranten die zonder begeleiding naar Frankrijk gevlucht zijn.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yves Verheart

    Ik hoop dat enkeling niet het beeld van een maatschappij zullen creeëren, natuurlijk zijn ze niet allemaal zo. Men spreekt hier over een minimale minderheid.