Microsoft Nederland houdt met sensoren zijn personeel in de gaten

ANP
Na bijna een jaar werken is vandaag het vernieuwde hoofdkantoor van Microsoft Nederland geopend. Microsoft installeerde verschillende sensoren in het gebouw. Zo kan het bedrijf bijvoorbeeld zien waar haar werknemers zijn.

Het personeel van Microsoft heeft geen vaste werkplekken. Mensen mogen zelf kiezen of ze in een stilteruimte, een 'samenwerkingsruimte' of een ontspanningszaal willen werken, in een groep of alleen in een glazen cel. Via de sensoren kunnen ze op hun telefoon zien waar nog plek is en waar een collega is, wanneer ze willen overleggen. ‘People finding’, noemt Microsoft dat.

De sensoren houden naast de werknemers ook het meubilair in de gaten, om te zien welke stoel meer gebruikt wordt en dus eerder een onderhoudsbeurt nodig heeft. Daarnaast kunnen de temperatuur en het licht aangepast worden aan het weer of de drukte. “Een slim gebouw wordt zo een intelligent gebouw”, aldus Microsoft Nederland.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Coulier

  Windows 10 heeft alles om je in de gaten te houden. Waarom dan nog extra externe sensoren gebruiken? LOL

 • Gino Denil

  Dat komt omdat de tijd van respectabele betrouwbare werkgevers al langer over is, mieke jansens.

 • Marc Vandendriessche

  Leuke werkplaats... misschien eens alle CEO's en andere directeurs controleren, jaja, controleren is dit en niets anders. Zielige wereld, pfff, en maar profiteren van de kleine werkmens. Wat zouden ze toch zo graag iedereen willen vervangen door robots. Creapy, scary and impermissible.

 • Bruno Suykens

  Stuur het ACOD er naartoe. Het zal rap gedaan zijn! Als ze gaan staken zijn ze immers niet op de werkvloer.

 • adam naaktgeboren

  De wc stoel wordt zeer veel gebruikt...