Michelle Martin mag (even) naar Italië

Michelle Martin.
ANP Michelle Martin.
Michelle Martin mag naar Italië om er uit te zoeken of ze een nieuw leven kan starten in een evangelisch tentenkamp in Toscane. De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen zette vorige week hiervoor het licht op groen. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag op basis van informatie van de krantengroep Sudpresse.

Omdat het klooster in Malonne de deuren zal sluiten, moet de ex van Marc Dutroux op zoek naar een nieuw onderkomen. Martin wil nu in het Italiaanse tentenkamp verblijven. Ze mag van de strafuitvoeringsrechtbank zeven dagen in het kamp verblijven, om er de bewoners te overtuigen. Martin mag er bovendien alleen naartoe gaan.

"Ze is hier welkom om zich te ko­men bezinnen", zegt pastor Paul Schafer van het tentenkamp. "Maar dat ze hier komt wonen? Daar is niks over afgesproken." Zonder nieuwe thuis moet Martin terug naar de gevangenis.

Het kamp "Cristo è la risposta­" is gelegen in het dorpje Bagno a Ripoli, op vijf kilometer van Firen­ze. Er wonen zowat 80 mensen van ver­schillende nationaliteiten in caravans en tenten.