Michael wint jackpot van 243 miljoen euro, maar zijn ex zet de puntjes op de i: “Dat is niet genoeg om mij terug te winnen”

Links: Michael Weirsky. Rechts: Eileen Murray.
Facebook Links: Michael Weirsky. Rechts: Eileen Murray.
Een man uit New Jersey heeft deze week met Mega Millions de jackpot van 273 miljoen dollar (243 miljoen euro) gewonnen. Geen verkeerd bedragje, maar op een terugkeer van zijn ex hoeft Michael Weirsky niet te rekenen. “Ik heb fatsoen”, zet Eileen Murray de puntjes op de i.

Na een huwelijk van vijftien jaar zijn de twee in oktober van elkaar gescheiden. Michael was de laatste jaren vaak werkloos, waardoor de grootste last op de schouders van Eileen terechtkwam.

“Ik moest hem bij de scheiding een stevig bedrag betalen en nu dok ik nog altijd voor zijn alimentatie. Die regeling is bij mijn weten nog niet aangepast.”

“Niet mijn stijl”
Eileen denkt niet dat hij haar zal terugbetalen. “Om mijn liefde terug te winnen, moet hij het sowieso niet doen. Ik ga niet in vuur en vlam staan omdat hij nu plots een zak geld gekregen heeft, dat is mijn stijl niet. Ik weet waar ik voor gewerkt heb én ik heb fatsoen.”

Weirsky koos ervoor om het bedrag in één keer te incasseren, waardoor er een flinke hap afgaat. Maar met 145 miljoen euro hoeft hij nog steeds geen honger te lijden. “Ik hoop maar dat hij er de juiste dingen mee zal doen. Zijn familie steunen bijvoorbeeld”, aldus Eileen.

Facebook

“Ga niet beginnen bedelen”
Tijdens de persconferentie verklaarde Michael dat zij hem vanuit het niets weer opgebeld had. “Maar ik heb dat helemaal niet gedaan. Hij denkt dat ik hier nu wat zal staan bedelen, maar dat is absoluut niet de bedoeling. Ik wens hem oprecht het beste, ook al gelooft hij daar waarschijnlijk geen woord van. Hopelijk laat hij zich omringen door mensen met goede bedoelingen. Niemand verdient het om opgelicht te worden.”

Bijna was het hele feest niet doorgegaan. Michael had het ticket immers stomweg laten liggen in een tankstation in Phillipsburg. Een klant was zo eerlijk om het biljet terug te geven aan de uitbater. “Ik was op dat moment meer met mijn gsm bezig, want er scheelde iets mee. Ik heb mijn geld weggestoken en ben vertrokken. Zonder mijn ticket mee te nemen dus.”

“Op zoek naar eerlijke ziel”
Paul zocht nadien zijn hele huis af, maar vond niets. Tot hem te binnen schoot wat er echt gebeurd was. “Twee dagen later ben ik teruggereden naar het tankstation. Het ticket lag daar gelukkig op mij te wachten. Ik ben nu op zoek naar die eerlijke ziel, hij mag zeker nog iets verwachten van mij.”

Zijn eerste aankoop wordt een Ford Raptor (een flink uit de kluiten gewassen pick-uptruck; nvdr). “Wakker worden en kunnen kopen wat je wil, daar heb ik altijd van gedroomd”, besluit Michael .
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toni van belle

  Dergelijke bedragen zouden ze moeten verbieden....max 5 miljoen euro...meeeer dan voldoende...zo kunnen wel 30 mensen gelukkig maken met 1 lotto trekking ipv 1. Geld maakt gelukkig teveel geld maakt je ongelukkig.

 • Ronald Polutnik

  Als ik zo kan lezen zullen die 145 miljoen euro rap op zijn , want die man heeft bijna nooit gewerkt en zegt dan ook dat het fijn is dat je bij het opstaan kunt kopen in alles waar je maar zin in hebt . Oké maar toch beetje nadenken hoort erbij .

 • johanneke li

  haar terugkrijgen zal het minste van zijn zorgen zijn met zo'n fortuin, hij zal genoeg aanvragen krijgen. dat hij haar de alimentatie terugbetaald lijkt me logisch, in ieder geval is dat nu niet meer nodig en moet het stopgezet worden.

 • Marc Saerens

  Hij ziet er anders niet huilerig uit, niet erg, daaaaag..............

 • Ronny Cuypers

  En wie zegt dat hij haar terug wil?