Michael Bloomberg dient kandidatuur voor presidentsverkiezingen VS in

AFP
Miljardair Michael Bloomberg heeft zich officieel ingeschreven voor de Democratische voorverkiezingen in Amerika. De voormalig burgemeester van New York diende vrijdag in de staat Alabama de benodigde papieren in. Inschrijving is nodig om uiteindelijk als presidentskandidaat van de Democraten gekozen te worden.

De 77-jarige Bloomberg heeft zijn kandidatuur nog niet officieel aangekondigd, maar donderdag gaf hij aan dat hij een gooi naar het presidentschap overweegt. Howard Wolfson, een politiek adviseur van de mediamagnaat zei dat Bloomberg de huidige Democratische kandidaten niet in staat acht om de Republikeinse president Donald Trump bij de verkiezingen in 2020 te verslaan.

“Afgaande op zijn staat van dienst, zijn leiderschap en zijn vermogen om mensen samen te brengen en veranderingen door te voeren, zou Mike wel kunnen winnen van Trump”, aldus Wolfson.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van Opstal

  Vier jaar, Christine. Je kent niet eens de ambtstermijn maar je doet wel voorspellingen? Die overigens nergens op slaan. De staten hebben zich altijd onafhankelijk van Washington proberen op te stellen. Niets nieuws onder de zon, daar.

 • robrecht Peeters

  smeet hij voor enkele maanden al niet de handdoek in de ring en nu wil hij deze terug oprapen. eerst afwachten of hij het effectief doet daar zulk een campagne op zijn leeftijd hem zeker op zijn minst een paar maanden van zijn leven zal kosten. Een arts zal het hem ten stelligste afraden. mooi civiel gebaar dat misschien anderen zoals Geithner, veel jonger,zal aanzetten in de arena te stijgen.Bloomberg is een babyboomer zoals Trump, vechters...

 • Christine Laevers

  Ik geef hem een kans ondanks zijn leeftijd. Ik hoop dat er iemand constructief komt. Wat er ook van zij, als Trump herverkozen wordt zullen meer staten zich opvallend afkerig gaan gedragen tegenover het Witte Huis, zoals er sommigen al doen. Dat kan voor de volgende zes jaren voor storm zorgen.

 • Karel Tichmann

  En dit is zijn rede...Elizabeth Warren sprak voor een schaars publiek op een Environmental Justice-forum vandaag in South Carolina. Het was een grote zaal voor ongeveer 1000 supporters, er kwamen maar 46 mensen opdagen. Om eerlijk te zijn, Elizabeth Warren had minder mensen, dan er in de rij staan voor het toilet bij een Trump-rally ...Drie dagen geleden in de Rupp Arena in Lexington, Kentucky, Trump had 46.000 binnen en er stonden 18.000 mensen buiten naar 4 jumbotron`s te kijken.