Mexico zet zich schrap voor orkaan Willa

Stilte voor de storm op het strand van Mazatlan, in de staat Sinaloa in Mexico vandaag. Verwacht wordt dat categorie-4 storm Willa daar morgen aan land gaat.
AFP Stilte voor de storm op het strand van Mazatlan, in de staat Sinaloa in Mexico vandaag. Verwacht wordt dat categorie-4 storm Willa daar morgen aan land gaat.
Orkaan Willa, die momenteel over de Grote Oceaan raast, is in kracht toegenomen tot categorie 5 (op een schaal van 5). In en rond de storm worden windsnelheden gemeten tot 260 kilometer per uur. Mexico zet zich schrap.

Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) heeft het over “een extreem gevaarlijke” storm. Het NHC verwacht dat de orkaan, die nu 360 kilometer van de kust ligt, dinsdagmiddag of -avond lokale tijd in het midden van Mexico aan land gaat. Mogelijk worden gebieden die door veel toeristen worden bezocht, getroffen. De kracht is “potentieel dodelijk”, waarschuwt het NHC.

Naast de mogelijk verwoestende en levensgevaarlijke wind, waarschuwt het NHC ook voor grote hoeveelheden neerslag tot mogelijk 380 millimeter op plaatsen langs de Mexicaanse zuidwestkust. De Mexicaanse regering heeft een grote zone, van het Playa Pérula tot Bahia Tepehuayas, onder verhoogd toezicht geplaatst.

Na Willa is trouwens nog een tropische storm onderweg: Vicente, die zich ten zuidoosten van Acapulco bevindt. Die is wel minder krachtig, met windsnelheden tot 85 kilometer per uur, en zou mogelijk nog verder afzwakken.

Bekijk ook: 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.