Mexico zal migranten die grens met VS oversteken, niet arresteren

Een foto van het Franse persbureau AFP toonde in het weekend twee vrouwen en een meisje die door zwaarbewapende leden van de Guardia Nacional worden opgepakt .
AFP Een foto van het Franse persbureau AFP toonde in het weekend twee vrouwen en een meisje die door zwaarbewapende leden van de Guardia Nacional worden opgepakt .
De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador heeft ontkend dat militairen in het kader van het migratieakkoord met de Verenigde Staten het bevel hebben gekregen clandestiene migranten op te pakken die de grens met de VS oversteken. “Geen enkel bevel is in die zin gegeven (...) dit is onze rol niet", verklaarde het staatshoofd op zijn dagelijkse persconferentie.

Een foto van het Franse persbureau AFP toonde in het weekend twee vrouwen en een meisje die door zwaarbewapende leden van de Guardia Nacional worden opgepakt op het moment dat ze de grensrivier Rio Bravo proberen over te steken naar de VS. De foto lokte verontwaardiging uit en een golf van kritiek op het migratiebeleid van de Mexicaanse regering.

"Dit zijn niet de bevelen die ze gekregen hebben. Ze zijn daar niet om dat werk te doen. Dat is het werk van de migratieautoriteiten, niet van het leger", aldus Andres Manuel Lopez Obrador.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kevin van Goethem

    Klein of groot, jong of oud, man of vrouw. Als ze de wet willen overtreden door de grens over te steken, dan moet men hard optreden.