Mexico ratificeert als eerste vrijhandelsakkoord met VS en Canada

De Mexicaanse president Manuel Lopez Obrador.
REUTERS De Mexicaanse president Manuel Lopez Obrador.
De Mexicaanse regering heeft als eerste ingestemd met het vrijhandelsverdrag tussen het Noord-Amerikaanse land, de Verenigde Staten en Canada. Met een overweldigende meerderheid van 114 tegen vier stemde de Mexicaanse senaat in met ratificatie van het verdrag.

De Amerikaanse president Donald Trump eiste eerder een vervanging van het bestaande vrijhandelsovereenkomst tussen de VS, Mexico en Canada, ook wel USMCA genoemd. Het nieuwe handelsverdrag "betekent buitenlandse investeringen en banen in Mexico en het garanderen van handel", reageerde de Mexicaanse president Manuel Lopez Obrador.

De inhoud van het verdrag kan rekenen op enige tegenstand in het door Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden in de VS. Ook Canada moet nog akkoord gaan met het verdrag.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sobek Wessels

    Verdragen opgesteld door de VS zijn Altijd in het nadeel van de anderen , dus hier mee akkoord gaan is je eigen in de voeten schieten alé voor de gewone burgers van dat Land natuurlijk want de Politici zijn allemaal corrupt en worden omgekocht en ondervinden daar geen hinder van !