Mexico ontplooit 15.000 manschappen aan grens met VS om migranten te stoppen

AFP
Mexico heeft bijna 15.000 agenten en militairen aan zijn grens met de Verenigde Staten ontplooid. Dat heeft minister van Defensie Luis Cresencio Sandoval aangekondigd. Een en ander past in het akkoord tussen Mexico en de VS om de illegale immigratie een halt toe te roepen.

De Mexicaanse agenten en militairen mogen de migranten niet alleen onderscheppen op Mexicaans grondgebied. Ze mogen hen ook in de kraag vatten als ze de grens met de VS proberen over te steken.

De Amerikaanse president Donald Trump had er eind mei mee gedreigd importheffingen in te voeren op Mexicaanse producten als Mexico niets deed aan de toevloed van migranten. Op 7 juni kwamen de twee landen tot een akkoord. 

Behalve de ontplooiing van manschappen aan de Mexicaans-Amerikaanse grens verbond Mexico er zich toe om asielzoekers die de VS binnenkomen, sneller terug te sturen naar hun land in afwachting van de behandeling van hun asielaanvraag in de VS. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Lamers

  Hier in Europa zouden ze daar een voorbeeld aan kunnen nemen.

 • Lot Claeys

  Blijkbaar werkt de Trump-aanpak. To spijt van wie het benijdt.

 • Nicky Van den Abbeele

  Trump krijgt het weer voor elkaar. Perfect!

 • jeff De Boeck

  Proficiat Trump !

 • Nils De Vriendt

  De muur in Mexico staat. Man van zijn woord.