Mexicaanse politie vindt busje vol lijken

Mexicaanse studenten protesteren op 24 april in Mexico City tegen het geweld in hun land naar aanleiding van de moord op drie filmstudenten van de universiteit van Guadalajara. 
De studenten werden ontvoerd, gefolterd en uiteindelijk op gruwelijke wijze vermoord.
AFP Mexicaanse studenten protesteren op 24 april in Mexico City tegen het geweld in hun land naar aanleiding van de moord op drie filmstudenten van de universiteit van Guadalajara. De studenten werden ontvoerd, gefolterd en uiteindelijk op gruwelijke wijze vermoord.
In het zuiden van Mexico heeft de politie zaterdag negen lijken gevonden in een verlaten bestelwagen. Het gaat om negen van de elf mannen die donderdag in de plaats Tixtla, in de deelstaat Guerrero, werden ontvoerd, zo meldde het openbaar ministerie.

Guerrero is een van de gewelddadigste regio's in Mexico. Rivaliserende drugskartels komen in de deelstaat, waar met name bolpapaver wordt gekweekt voor de productie van heroïne, regelmatig in aanvaring.

Niet alleen in Guerrero, ook in andere delen van Mexico neemt het geweld toe. Het afgelopen jaar was met net geen 30.000 moorden het dodelijkste in de jongste geschiedenis van het land. Sinds 2007 werden er niet minder dan 200.000 mensen vermoord. 

De arrestatie van veel sleutelfiguren uit het criminele milieu leidde tot een versplintering van de kartels, waardoor steeds bitterdere territoriumstrijden worden gevoerd. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Paul Peelos

    Met satelieten zijn papavervelden makkelijk te vinden. Een sproeivliegtuig met verdelgingsmiddelen is de volgende stap. De winsten zullen dalen. De handel houdt op. Maar dat gebeurt niet. Waarschijnlijk eten vooraanstaanden mee aan de tafel van de drugbazen. Deze laatste zorgen er dan ook voor dat politieke tegenstanders worden geneutraliseerd. De ene hand wast de andere.

  • niko de groot

    Mexico , rap ne muur rond zetten zou ik zo denken

  • Lucas Vanbist

    maak alle drugs legaal, verkoop het aan dumping prijzen en dit geweld stopt binnen de maand.