Mexicaanse journalist in restaurant doodgeschoten

Archieffoto
REUTERS Archieffoto
In Mexico is zaterdag een radiojournalist doodgeschoten. Het is dit jaar al de tweede journalist die is vermoord in het land, dat bekend staat als een van de gevaarlijkste voor journalisten.

Jesus Ramos Rodriguez stierf op klaarlichte dag aan ‘verwondingen veroorzaakt door een vuurwapen’, zo luidt een verklaring van de politie in de staat Tabasco. Er is een onderzoek geopend.

De moord vond zaterdagochtend plaats in een restaurant. Volgens eerste getuigenissen werden meer dan acht kogels afgevuurd. De schutter zou voor de deur uit een voertuig zijn gestapt en direct op zijn doel zijn afgestapt, zo meldt de krant El Universal. De journalist presenteerde volgens lokale media al meer dan twintig jaar het journaal op de zender 99.9 FM.

Op 21 januari werd journalist Rafael Murua Manriquez, directeur van een gemeenschapsradiozender, vermoord in de deelstaat Baja California, in het noordwesten van het land. Volgens El Universal had de journalist gezegd dat hij werd lastiggevallen en bedreigd.

Mexico is na Syrië het gevaarlijkste land voor de pers. Volgens Reporters zonder Grenzen werden er sinds 2000 al meer dan 100 journalisten gedood. In 2018 werden 10 journalisten vermoord in verschillende delen van het land. De overgrote meerderheid van deze moorden blijft ongestraft.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.