Mexicaanse bendes zagen bliksemsnel delen van Trumps nieuwe grensmuur door

Donald Trump tijdens een bezoek aan de muur in Otay Mesa, Californië.
REUTERS Donald Trump tijdens een bezoek aan de muur in Otay Mesa, Californië.
Mexicaanse bendes hebben de afgelopen maanden nieuwe delen van de grensmuur van Donald Trump beschadigd. Ze maakten gaten in het bouwwerk om mensen en goederen te smokkelen. Dat schrijft The Washington Post.

De krant citeert Amerikaanse agenten en functionarissen die weet hebben van de schade die de smokkelaars hebben aangebracht. De bendes maken onder meer gebruik van reciprozaagmachines om door de stalen en betonnen gedeelten heen te zagen. Hierdoor ontstaan openingen die breed genoeg zijn om er mensen en drugs doorheen te loodsen.

De agenten verklaarden dat de Mexicaanse bendes slechts enkele minuten tijd nodig hebben om de klus te klaren. De krant meldt dat de schade vaak op die plaatsen wordt toegebracht waar nog geen sensoren zijn geïnstalleerd die de trillingen van zaagmachines detecteren.

AFP

Wanneer een beschadiging wordt vastgesteld, wordt onmiddellijk een ploeg ter plaatse gestuurd om het gat te dichten, weet The Washington Post. Maar de bendes proberen het gat in de barrière te verbergen door het uitgesneden stuk er weer in te stoppen zodat ze kunnen blijven gebruikmaken van dezelfde opening.

Securitypersoneel erkende ook dat de muur verzwakt is op plaatsen waar hij al hersteld moest worden en dat smokkelaars steeds die plaatsen opzoeken.

Donald Trump tijdens een bezoek aan de muur in Otay Mesa, Californië.
REUTERS Donald Trump tijdens een bezoek aan de muur in Otay Mesa, Californië.

Trump vertelde dat hij nog geen berichten had gehoord over het doorzagen van delen van de grensmuur, maar hij voegde eraan toe: “Je kan overal doorheen zagen.”

“We hebben een zeer sterke muur, maar hoe sterk ook, uiteindelijk kan je door alles heen breken”, zei de Amerikaanse president tegen verslaggevers in het Witte Huis. “Maar we hebben veel mensen die toezicht houden. Iets doorzagen is één ding, maar het is ook snel hersteld. Eén van de redenen waarom we de muur zo hebben gebouwd, is omdat je het bouwwerk snel kan repareren. Je steekt het weggezaagde stuk er zo weer in”, maakte hij zich sterk.

Een deel van de muur in de buurt van San Diego
AP Een deel van de muur in de buurt van San Diego

Bekijk ook: “Trump wou grens Mexico voorzien van gracht met alligators”
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Pintens

  er waren toch x-aantal bedrijven die een stuk muur mochten ontwikkelen die ondoordringbaar zouden zijn? Trump, die zogezegd alles van bouwkunde weet, heeft een keuze gemaakt door een paar miljard $ geld af te pakken van de échte nationale veiligheid omdat volgens hem die paar km muur véél belangrijker is. Gewoon DOM om zo te redeneren, behalve voor zijn aanhang natuurlijk. Zouden ze hier in Europa eens moeten proberen om zo'n massa geld te verspillen voor niks niemendalle

 • guido Bervoets

  Slimme Mexicanen maken er meteen een deur in. Dat valt minder op en kan blijvend gebruikt worden. Deuren zijn tevens een fantastische uitvinding waardoor men zelfs door de dikste muren kan lopen.

 • ivan de ridder

  In september zei deze clown-president nog dat zijn muren virtueel ondoordringbaar waren en niet beklommen konden worden. Het ziet ernaar uit dat de smokkelaars een niet-virtuele oplossing gevonden hebben. Wat een geldverspilling.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Nog sneller, nog steviger en nog duurder. En die gaat dan voorkomen dat men niet binnen geraakt. Dat is enkel in sprookjes. Uit Alcantraz kon men ook niet ontsnappen...maar toch !

 • Marie Vanakker

  Een muur ,toppunt van verdediging in de middeleeuwen . Waarom zou dit nu niet werken ? Je kan natuurlijk de dingen niet te technisch maken voor de "gemiddelde" Trump supporter want dan begrijpt die er weer niks van . Wat is de volgende stap ? Krokodillen ? Een gracht? Of iets uit de tekenfilm wereld ?