Mexicaanse agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels op klaarlichte dag

De zoon van El Chapo, Ovidio Guzmán López, tijdens zijn arrestatie door de Mexicaanse politie. Hij is op dit moment machtig in het drugskartel van zijn vader, het Sinaloakartel.
AP De zoon van El Chapo, Ovidio Guzmán López, tijdens zijn arrestatie door de Mexicaanse politie. Hij is op dit moment machtig in het drugskartel van zijn vader, het Sinaloakartel.
De Mexicaanse agent Eduardo die vorige maand betrokken was bij de arrestatie van de zoon van drugsbaron ‘El  Chapo’, is woensdag geliquideerd. De moord, gepleegd met een kogelregen van 150 kogels, vond plaats op klaarlichte dag, op een parkeerplaats bij een winkelcentrum. 

Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen de aanval openen met automatische wapens. De schutters zaten in een rode auto die achter de witte auto van de agent aanreed in Culiacán, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Sinaloa. 

Het slachtoffer was een hooggeplaatste agent, meldt de plaatselijke politie. Hij was betrokken bij de arrestatie van de zoons van Joaquín Guzmán (El Chapo), op 17 oktober. Toen werd Ovidio Guzmán López korte tijd vastgehouden en uiteindelijk vrijgelaten. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en is vrijgelaten “om levens te sparen”, zei de Mexicaanse minister van Veiligheid.

Chaos en bloedvergieten

Na de arrestatie zorgde het kartel namelijk voor chaos en bloedvergieten in grote delen van de stad. Gemaskerde mannen met zware wapens wierpen brandende blokkades op en namen bezit van kruispunten. Op diverse plaatsen ontstonden vuurgevechten met de politie. Verspreid over de stad lagen slachtoffers op straat, sommigen in plassen bloed. Diverse voertuigen gingen in vlammen op. Er vond een gevangenisopstand plaats waarbij gevangenen ontsnapten. Door al het geweld vielen zeker acht doden en raakten tientallen mensen gewond. 

El Chapo werd wereldberoemd na zijn ontsnappingen uit onder meer een van Mexico’s best beveiligde gevangenissen. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit in de Verenigde Staten voor moord, drugssmokkel en witwassen. 

Bekijk ook:

Nieuwe beelden tonen mislukte arrestatie zoon ‘El Chapo’

Gewapende bendeleden op straat na de arrestatie van Ovidio Guzmán, zoon van El Chapo.
REUTERS Gewapende bendeleden op straat na de arrestatie van Ovidio Guzmán, zoon van El Chapo.
Chaos en bloedvergieten in Sinaloa na de arrestatie van Ovidio Guzmán, zoon van El Chapo.
REUTERS Chaos en bloedvergieten in Sinaloa na de arrestatie van Ovidio Guzmán, zoon van El Chapo.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Bosman

  De war on drugs die vele landen zoals Mexico ze gevoerd hebben hebben enkel de boel fel verergerd. Ordehandhavers werden boeven . Militairen moordenaars . Ze konden straffeloos misdaden plegen. De drug bendes hebben zich aangepast.. Ze hanteren nu dezelfde methodes als de zogenaamde ordetroepen. Aangezien de hele structuur daar corrupt is , is hetgeen daar gebeurd niet verwonderlijk.

 • Toon Schouteden

  Daar is het oorlog en dat vraagt om de grove middelen in te zetten. Geen pardon.

 • Tom De Bondt

  Krankzinnig, zoals in een film

 • Lange Wapper

  beeld je dat eens in, dat ze één van de meest gezochte criminelen gewoon vrijlaten omdat de ordehandhaving, leger en andere diensten niet opgewassen zijn tegen de misdaad?? Het lange en moeilijke traject dat Colombia sinds de jaren 80 heeft afgelegd heeft Mexico in de omgekeerde richting gedaan. Het probleem heeft zich dus gewoon verplaatst. Zoals veel wereldproblemen die meer dan alleen lokaal zouden moeten aangepakt worden.

 • Walter De Meulenaer

  Dus eigenlijk regeert de maffia in Mexico! Erg, zeer erg!