Mevrouw Fillon zei in 2007 nooit assistente van haar man te zijn geweest volgens nieuwe documentaire

ap
Uittreksels uit een oud interview wakkeren het debat rondom het werk van de echtgenote van de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon aan. Ze gaan vanavond op antenne op France 2.

Volgens de openbare Franse televisiezender heeft Penelope Fillon tijdens een video-interview met de Britse krant Daily Telegraph over haar man in mei 2007 gezegd: "Ik ben nooit zijn assistent geweest of wat dan ook van dat soort genre". Bovendien zei mevrouw Fillon toen: "Ik heb me nooit beziggehouden met zijn communicatie".

Volgens onthullingen van het blad Le Canard Enchaîné was mevrouw Fillon tussen 1998 en 2002 voor de schijn parlementair medewerkster van haar man. Fillon heeft meermaals de aantijgingen ontkend en gezegd dat zijn wederhelft wel degelijk voor hem heeft gewerkt.

De Franse Justitie onderzoekt de zaak.

Voorafgaand aan de uitzending op France 2 heeft de advocaat van de Fillons, meester Pierre Cornut-Gentille, volgens nieuwszender BFMTV gezegd dat de geciteerde passages uit hun context te zijn gerukt. Hij vertelde dat Penelope Fillon in het interview aan het zeggen was dat zij op discretie ut was en er doorlopend voor beducht was niet voor het voetlicht te komen als iemand die een publieke rol speelt.