Metropolitan Opera zet dirigent aan de deur na klachten over seksueel wangedrag

REUTERS
De Metropolitan Opera heeft dirigent James Levine ontslagen na een onderzoek naar beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen hem. Dat heeft de in New York gevestigde opera gisteren bekendgemaakt.

Volgens het onderzoek, dat meer dan drie maanden duurde, zijn aan het adres van Levine "seksueel misbruik en intimiderend gedrag" bewezen, tijdens en voor zijn tewerkstelling in de Met. Meer dan zeventig mensen werden gehoord in het onderzoek naar de 74-jarige artistieke leider.

Er is voldoende geloofwaardig bewijs gevonden dat Levine "kunstenaars in de vroege stadia van hun carrière, over wie hij autoriteit had", misbruikte of intimideerde. Het zou "ongepast en onmogelijk" zijn dat Levine nog blijft werken bij de Met, luidt het in een verklaring van de New Yorkse opera.

Levine was sinds begin jaren 70 verbonden aan de Met. In december vorig jaar werd hij geschorst nadat de New York Times de beschuldigingen tegen hem naar buiten bracht. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim ELBERS

    Ge moet er niet aan twijfelen: deze man is van dezelfde familie als Weinstein, echter hij woont in de Welriekende Dreef.