Met machete en pepperspray gaan Poolse hooligans bus en passagiers te lijf

rv
In de Poolse stad Krakau werden buspassagiers zondag 9 juni opgeschrikt door een brutale aanval. Een groep hooligans stond de bus op te wachten aan een halte. Ze forceerden de deuren en gingen andere jongeren te lijf met een machete,  pepperspray en een luchtgeweer. Tijdens de aanval zaten heel wat kinderen en een koppel senioren op de bus.

Volgens de politie vond de aanval plaats omdat een jongen een shirt van een rivaliserende voetbalclub droeg. Na een verhitte discussie met die jongen zouden enkele meisjes op de bus hun vrienden gebeld hebben, die hen vervolgens opwachtten aan de volgende bushalte. Een van de jongens stond voor de bus zodat die niet verder kon rijden. 

Op de beelden is duidelijk te zien hoe enkele jongeren de deuren van de bus van binnenuit open proberen te wrikken. Eenmaal dat gelukt is, wandelen enkele meisjes naar buiten waarna ze wild zwaaien naar de personen die nog op de bus zitten. 

Gearresteerd met veel machtsvertoon 

Het beeldmateriaal waarop te zien is hoe enkele Poolse jongeren met man en macht op de bus trachten te geraken, werd vandaag pas vrijgegeven. De Poolse politie deelde daarbij mee dat ze de feiten serieus hadden genomen en de daders (met veel machtsvertoon) hadden opgepakt. Ook daar werd een video van vrijgegeven. Op 13 juni, de avond voor de persmededeling, vielen zwaarbewapende agenten het appartement van enkele jongeren binnen waarna die hardhandig werden ingerekend.

In totaal werden er een tiental tieners gearresteerd. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Verhulst Nico

    De Poolse politie weet er wel raad mee

  • Hugo BAVRE

    Wat staat er ons nog te wachten? Het is begonnen in de jaren 1980 toen de vrije opvoeding door brak. De gewelddadige video spelletjes en, hoewel men dit niet wil weten, de kinderen zijn niet meer prioritair, moeten van in hun prilste bestaan naar de opvang omdat geld het belangrijkste is. Daardoor mist het kind de uiterst belangrijke moederband die noodzakelijk voor de emotionele en geestelijke ontwikkeling van het kind.

  • Tomé Martinho

    In tegenstelling tot ons land is de peperverstuiver in Polen niet verboden. Kapmessen zijn in beide landen toegelaten. Belangrijker is om het geldverslindend voetbal met zijn talloze relschoppers en lelijke hemdjes te verbieden.