Met kop en schouders boven Biden en Bloomberg uit: Bernie Sanders behaalt grote voorsprong in nieuwe peiling

Presidentsverkiezingen VS

De Amerikaanse senator Bernie Sanders.
Photo News De Amerikaanse senator Bernie Sanders.
De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft een grote voorsprong gehaald op de andere Democratische presidentskandidaten in een nieuwe nationale peiling van Washington Post en ABC News. Hij steekt met kop en schouders boven voormalig vicepresident Joe Biden en miljardair Michael Bloomberg uit.

Bernie Sanders haalt met 32 procent in de voorkeurspeiling de plaats in van Joe Biden, die vorige maand in de maandelijkse peiling aan de leiding stond. De senator staat nu negen procentpunten hoger dan een maand eerder. Vermoedelijk is dat te danken aan de positieve resultaten die Sanders behaalde in de Democratische voorverkiezingen in de staten Iowa en New Hampshire.

Joe Biden daarentegen is met 16 procentpunten gedaald en staat nu met 16 procent op de tweede plaats. Voormalig New Yorks burgemeester Michael Bloomberg staat met 14 procent op de derde plaats, gevolgd door Elizabeth Warren met 12 procent. Pete Buttigieg, die in Iowa en New Hampshire ook goeie resultaten boekte, haalde slechts 8 procent. De peiling van Washington Post en ABC heeft een foutenmarge van 6 procentpunten. 

Vanavond zullen de zes overblijvende Democratische presidentskandidaten het opnemen tegen elkaar in een debat in Nevada, waar zaterdag opnieuw een voorverkiezing volgt. 

Lees ook: Welke Democraat kan Trump verslaan? Dit zijn de kanshebbers
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean West

  Als de Clintons Bernie niet opzij gezet hadden bij de vorige verkiezingen had hij zeker gewonnen.

 • luc baken

  door massaal niet op biden te stemmen geven de "democraten" toch toe dat trump weeral gelijk had

 • stefaan peinen

  @ Bernaerts , een jood die “self made miljonair is?? We leren elke dag bij natuurlijk..

 • Erwin Schauvliege

  Blijkt dat Amerika enkel geloofd in hoogbejaarden ... Biden, Trump, Sanders, ... Is er dan geen plaats voor mensen die nog een beetje toekomst hebben en dus tijd hebben om het land een beetje toekomst te geven ?

 • Rudo Van Leuven

  Alle fiches op Bernie!