Merkels partij CDU keldert verder in peiling naar laagste niveau ooit

De Duitse christendemocraten van de partijenbond CDU/CSU onder leiding van bondskanselier Merkel staan in een zaterdag gepubliceerde peiling op het laagste niveau ooit. 

Met de steun van slechts 24 procent van de ondervraagden tuimelen de christendemocraten naar een recorddiepte, lager nog dan tijdens het grote schandaal in 2000 rond de illegale financiering en belastingontduiking ten behoeve van de CDU-partijkas.

De overige partijen zijn in de peiling van RTL en n-tv vrij stabiel ten opzichte van een week eerder. De Groenen (Bündnis90/Die Grünen) blijven op 27 procent en de sociaaldemocratische SPD op 12 procent. De rechts-populistische Alternative für Deutschland heeft 12 procent van de ondervraagden achter zich. De op de vrije markt gerichte liberalen van de FDP hebben net als de links-radicale Die Linke de steun van 8 procent van de ondervraagden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lot Claeys

    Dat was het wat Merkel bedoelde met ''Wir schaffen das''... Proficiat, Frau Merkel. Kijk naar Duitsland en je merkt wat er gebeurt wanneer je een volk zijn nationaal gevoel afpakt. Zie naar Denemarken wat er gebeurt wanneer een sociale partij dat snapt.

  • Gino Denil

    De vraag is of men links gestemd heeft voor hun migratiestandpunt of omdat men de afbraak van de welvaartsstaat na 2008 beu is, jean-luc barra. Ook de Ware Finnen kunnen op steeds minder begrip rekenen bij de echte Finnen. Eigenlijk zijn daar zelfs geen niet-Europese migranten. En er zijn nog landen waar de slinger aan zijn terugkeer beweging begonnen is.

  • jean-luc barra

    Wir schaffen das heeft dus duidelijk niet gewerkt. In DENEMARKEN daarentegen hebben de sociaal-democraten wel geluisterd naar het volk en hebben ze met een links socio-economisch programma en rechts streng immigratiebeileid een fikse overwinning behaald.