Merkel wil tot 2021 bondskanselier blijven: “Dat heb ik de mensen beloofd”

Bondskanselier Angela Merkel blijft tot in het jaar 2021 in functie. "Ik ben bereid tot het eind van mijn ambtstermijn door te gaan. Dat heb ik de mensen ook beloofd", zei ze in een interview met Christiane Amanpour. De befaamde correspondente van CNN vroeg de Duitse regeringsleidster onder meer of ze moe was en zich een “wrak” voelde.

Merkel antwoordde dat “als ze geen zin zou hebben gehad in een beetje praten over politiek” het vraaggesprek zeker niet was doorgegaan. “Je moet daar elke dag weer plezier aan beleven. Het is een vereiste altijd benieuwd te zijn wat mensen beweegt. Dat ben ik. Je ontmoet steeds weer nieuwe, fascinerende mensen. Dat is voor mij de belangrijkste krachtbron voor politiek”.

In Duitsland wordt al maanden gespeculeerd over een eerder vertrek van Merkel als bondskanselier dan 2021. Het voorzitterschap van de CDU droeg ze in december al over aan Annegret Kramp-Karrenbauer. Na de nederlaag van christendemocraten in de Europese verkiezingen nam binnen haar CDU-partij de kritiek op Merkel, die zich grotendeels afzijdig hield in de campagne, verder toe.

Bekijk ook:

10 dingen die je niet wist over Angela Merkel.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Van de Wal

  In beginsel hebben de mensen het haar wel gevraagd want men heeft haar verkozen.Of dezelfde mensen nu nog zo tevreden zijn is natuurlijk een andere kwestie.

 • frans Venloo

  Weverken U hebt hier ook mee schuld aan want U zat ook aan de graaitafel toen het gat groter werd doe dus niet of U nu verschiet .

 • Anne Callebaut

  Dat zal zeker uitbundig gevierd worden door de Duitsers.LOL.

 • Francis Beels

  Een van de grootste politieke leiders ooit...

 • Conny Van den Bosch

  Zoals een bokser die KO tegen de vlakte ging maar toch blijft recht kruipen, wetende dat het hopeloos is, om dan uiteindelijk met de voeten eerst te worden buiten gedragen. Zo kennen we de Trado's, ze weten niet wanneer ze verslagen zijn.