Exclusief voor abonnees

Merkel vreest voor de toekomst van Europa

Bondskanselier Angela Merkel arriveert op een persconferentie waarbij de Franse president Emmanuel Macron via videoverbinding aanwezig is.
DPA Bondskanselier Angela Merkel arriveert op een persconferentie waarbij de Franse president Emmanuel Macron via videoverbinding aanwezig is.
De ommezwaai van Duitsland verraste Nederland en de andere leden van de 'zuinige vier', maar ze hadden het kunnen zien aankomen. Waar de Nederlandse premier Mark Rutte denkt dat Europa straks gewoon weer verder kan waar het in februari 2020 ophield, denkt Duits bondskanselier Angela Merkel dat de crisis veel dieper gaat, en dat de toekomst van Europa op het spel staat. De Volkskrant maakte een analyse die u hieronder integraal kunt lezen. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emi De graeve

  EU is té mooi om waar te zijn...Veel te groot geworden en vooral geld verslindend . Teveel landen met elk hun aparte mentaliteit kunnen nooit op éénzelfde lijn komen. De EU is er niet voor de mensen maar voor de eigen eer en glorie.

 • Jonas Verbruggen

  Demografische crisis, banken crisis, euro crisis... Civiele oorlog. Je moet maar een optimist zijn.

 • piet devlieger

  Ze moet niet verwonderd zijn want zij heeft heel Europa ten gronde gericht met haar politiek. En het is onomkeerbaar. We zullen het allemaal ondervinden. Hoe dat mens nog kan slapen en zichzelf 's morgens in de spiegel bekijken snap ik niet.

 • Etienne De Pauw

  Laat ons hopen dat de totaal mislukte pseudo Europese “Unie” zo vlug mogelijk en definitief uiteen valt. Dan is het Corona virus toch nog voor iets goed geweest!

 • Luc Verstraelen

  Nu madam samen met de Fransen haar zin niet krijgt bij het voorgestelde herstelplan voor de coronacrisis is er geen toekomst meer voor Europa.