Merkel nog maar eens uitgeroepen tot machtigste vrouw ter wereld

Angela Merkel.
Daniel Karmann/dpa Angela Merkel.
Forbes heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor de achtste opeenvolgende keer uitgeroepen tot machtigste vrouw ter wereld. De publieke opinie stelt zich de grote vraag wie en wat er komt als de CDU-politica niet meer aan de macht is, aldus het Amerikaanse zakenmagazine.

De tweede plaats op de lijst is -ook zoals vorig jaar- voor de Britse premier Theresa May. Daarna komen Christine Lagarde (directrice van het Internationaal Monetair Fonds), Mary Barra (CEO van de Amerikaanse autobouwer General Motors) en Abigail Johnson (CEO van de Amerikaanse financiële reus Fidelity).

Christine Lagarde.
AFP Christine Lagarde.

Om de lijst op te stellen, houdt Forbes onder meer rekening met vermogen, aanwezigheid in de media en invloed van de vrouwen. Jongste vrouw op de lijst is de Amerikaanse zangeres Taylor Swift. Zij staat op de 68ste plaats. Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, kwam vorig jaar binnen op de 19de plaats, maar zakt nu naar 24.

Taylor Swift.
REUTERS Taylor Swift.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vandekempen bart

    merkel heeft wegens haar laks immigratiebeleid wel de laatste 10 verkiezingen telkens een berg stemmen verloren...