Merkel geraakt door tomaat tijdens campagnerally in Heidelberg

afp
De Duitse kanselier Angela Merkel heeft tijdens een campagnebijeenkomst in de Zuid-Duitse universiteitsstad Heidelberg een tomaat tegen haar heup gekregen. Wie het stuk fruit gegooid heeft, is niet bekend.

Voor de verkiezingsrally waren zowat 3.000 mensen samengekomen op de Universitätsplatz. Tussen het publiek hadden zich ook tegenstanders van de ontslagnemende bondskanselier gemengd, die slogans riepen als "Stop ermee, verraadster" en "Merkel moet weg", aldus de plaatselijke nieuwswebsite Heidelberg24.

Na haar toespraak gooide iemand zelfs een tomaat richting de CDU-voorzitster, die Merkel tegen haar heup (op haar rode blazer) kreeg, en ook de organisatrice van het evenement werd geraakt. Volgens de politie volgde daarop nog een tweede tomaat. Merkel reageerde rustig op het voorval, lachte er eens mee en veegde de tomaat af met een zakdoekje. Ze bood ook het tweede "slachtoffer" een doekje aan. Het is nog niet duidelijk wie de tomaten gegooid heeft.

Merkel wil na de verkiezingen van 24 september voor een vierde keer bondskanselier worden. Volgens de peilingen zal haar CDU het met een aanzienlijke voorsprong halen van de SPD van voormalig Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.