Merkel erkent "nieuwe vorm van antisemitisme onder Arabische nieuwkomers" in Duitsland

Dat joodse kinderdagverblijven, scholen en synagogen in sommige gevallen een hele dag bescherming nodig hebben, noemde ze "deprimerend".
AP Dat joodse kinderdagverblijven, scholen en synagogen in sommige gevallen een hele dag bescherming nodig hebben, noemde ze "deprimerend".
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in een interview met een Israëlische televisiezender toegegeven dat haar land met het probleem kampt dat bepaalde vluchtelingen uit het Midden-Oosten en andere Arabische nieuwkomers er antisemitische gevoelens op nahouden. 

Ze spreekt van "nieuwe fenomenen waarbij vluchtelingen en andere mensen van Arabische origine een nieuwe vorm van antisemitisme het land binnenbrengen". De voorbije weken werd Duitsland opgeschrikt door verschillende antisemitische aanvallen. In de meest recente zaak werd een man met een keppeltje aangepakt door iemand die hem in het Arabisch toeriep.

In haar interview met Channel 10 sprak Merkel ook van meer klassieke vormen van antisemitisme waar Duitsland nog steeds mee kampt. Dat joodse kinderdagverblijven, scholen en synagogen in sommige gevallen een hele dag bescherming nodig hebben, noemde ze "deprimerend".

Frankrijk

Ook in Frankrijk wordt "het nieuwe antisemitisme" gehekeld. Honderden politici, intellectuelen, artiesten en religieuze leiders publiceerden zondag een manifest waarin ze "de islamistische radicalisering" aan de kaak stellen die aan de grondslag ligt van de "stille etnische zuivering" in sommige wijken.
163 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN krommentak

  Er was een aanval op iemand van joodse afkomst nodig om het roer om te gooien ! erg he !

 • Sobek Wessels

  Arabieren kunnen geen antisemitisme plegen omdat ze zelf semiten zijn ?? Semitische volkeren leven in heel het midden oosten , Eritrea , Ethiopië , en Somalië ! De meeste Joden zijn niet eens van semitische afkomst maar van Europese of Russische !

 • Ludwig Van Hee

  Onbekwaam! Keek enkel naar eventueel voordeel voor bedrijven om goedkope werkkrachten aan te werven. Vergat echter dat ze meer bidden dan werken....

 • JAN krommentak

  Er was een aanval op iemand van joodse afkomst nodig om dit in te zien ? erg he !

 • JAN krommentak

  Er moest eerst iemand van joodse origine slachtoffer worden voor men eindelijk reageerde ! mag men zich vragen stellen ?