Merkel en Macron in gesprek over Europees economisch herstelplan

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, hier op een archiefbeeld uit januari.
Kay Nietfeld/dpa De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, hier op een archiefbeeld uit januari.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron treffen elkaar vandaag in het Oost-Duitse Meseberg voor een overleg. Bij de ontmoeting bespreken de twee onder meer een Europees economisch herstelplan. Beide leiders houden na de ontmoeting een persconferentie.

Ook staan bij het overleg de coronacrisis, milieuonderwerpen en internationale ontwikkelingen op de agenda. Macron was vorige week nog in Den Haag om met de Nederlandse premier Mark Rutte te overleggen over verschillen van inzicht omtrent de Europese begroting en het plan voor een Europees herstelfonds van 750 miljard euro. Daarbij werd volgens een woordvoerder van Macron vooruitgang geboekt.

Nederland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden verzetten zich tegen grote leningen zonder daaraan gekoppelde voorwaarden rond hervormingen. De Franse president wil op een EU-top in juli groen licht krijgen voor het plan. Duitsland is vanaf 1 juli een half jaar voorzitter van de EU.

Lees ook:

Merkel vreest voor de toekomst van Europa (+)

Macron en Merkel ‘schaffen das’: bazookaatje van €500.000.000.000 (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frans vullings

    het plan zal wel weer het betere jat werk worden. de eu brengt de burger niks maar die mag wel betalen voor alles

  • HUGO Wils

    Ik denk dat ze zich beter ook eens gaan bezighouden met de interne problemen van hun land.Dijon,Stuttgart ed zijn de laatste wapenfeiten waarover ze zeker niet fier moeten zijn.Merkwaardig dat de vier landen van de Viségradgroep oases van rust zijn!Veel Duitsers,waaronder ook gezinnen met kinderen,verhuizen naar Hongarijë juist omdat de burgermaatschappij er niet wordt geteisterd door rellen.