Ga naar de mobiele website
^ Top

Merkel belooft elke Duitser een job tegen 2025

EPA
Duitsland kan tegen 2025 een volledige tewerkstelling bereiken. Dat heeft de Duitse kanselier Angela Merkel vandaag nog eens beloofd tijdens een bijeenkomst van haar partij, op enkele weken van de verkiezingen.

De belofte van volledige tewerkstelling - waarmee een werkloosheidsgraad onder de drie procent wordt bedoeld - maakt deel uit van het kiesprogramma waar de Duitse christendemocraten in september naar de kiezer mee stappen.

"We mikken op volledige tewerkstelling tegen 2025, en ik geloof dat we dat kunnen", aldus Merkel op de bijeenkomst in Dortmund. Duitsland kent vandaag een werkloosheidsgraad van amper 5,7 procent.

Merkel hoopt bij de verkiezingen van 24 september op een vierde mandaat als bondskanselier. Pelingen geven haar 40 procent van de stemmen.
50 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • manneke Frans

  Kritiek geven is zo makkelijk. De werkloosheidscijfers per land eens vergelijken mensen. Dan zul je merken dat Duitsland nu al zeer goed scoort!

 • Kirra Vanlingen

  Die denkt da ze titatovenaar is ... flexi jobs en minimumloon das wa ze wil de grootste mafia die er is

 • Blade- X

  Dat kan met een maandloon van 1100 euro

 • Helene Wagemans

  Ze hebben daar nog even vakantie!

 • Heidi Werbrouck

  Ze durft er wel niet bijzeggen hoeveel loon mensen zullen krijgen voor haar jobs en of het ook volwaardige jobs zullen zijn.

Meld een bug