Mensensmokkelbende opgerold op Kreta

Beeld ter illustratie.
AFP Beeld ter illustratie.
De politie op het Griekse eiland Kreta heeft een internationale bende mensensmokkelaars opgerold. Die zou de afgelopen zestien maanden talrijke migranten voor 3.500 tot 5.000 euro per persoon vanuit Egypte naar Kreta en verder naar Italië hebben gebracht.

Volgens de politie sluisde de bende meer dan drieduizend mensen naar Europa. Er zijn zes verdachten aangehouden terwijl nog naar tien anderen wordt gezocht.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Didi Bellens

  Hopelijk vatten ze er nog meer !

 • luc verriest

  Geen nood. Het zal binnenkort gedaan zijn met die mensensmokkel. De EU politici gaan hiervoor de nodige maatregelen uitvaardigen. Deze hoogdringende maatregelen zullen klaar zijn tegen 2025, maar moeten dan wel nog voorgelegd worden aan het Europees Parlement om daarna geratificeerd te worden door de nationale parlementen van de lidstaten. Een eventuele juridische betwisting door de Europese organisatie voor de Rechten van de Mens zou wel nog voor wat extra vertraging kunnen zorgen.

 • Michael Dimers

  Proficiat jullie idioten van Europa ! Wat een smerig gedrocht is dat Europa toch ! Een speelplaats voor criminelen en profiteurs !

 • Inez Rombouts

  een vliegtuigticket is goedkoper . Niet dan?