Mensen zitten twintig minuten vast in achtbaan 'Baron 1898' in Efteling

Baron 1898.
Elcke van der Heijden Baron 1898.
Bezoekers van de Efteling hebben vandaag twintig minuten vastgezeten in de Baron 1898, meldt Looopings op Twitter. 

Net voordat de trein de val naar beneden zou maken, bleef hij hangen. De passagiers moesten door medewerkers geëvacueerd worden. Volgens een woordvoerster van de Efteling gebeurt dit wel vaker, vooral bij de Baron. De achtbaan heeft namelijk veel gevoelige sensoren die aangeven wanneer er iets mis is. "Dat is nu ook gebeurd," zegt de woordvoerster. "Eerst wordt er gekeken of de achtbaan weer verder kan rijden, maar in dit geval was dat niet zo. De beveiliging moet dan de passagiers er weer uit halen en dat kan soms even duren."

Hoe het defect precies is ontstaan, is nog niet bekend. Volgens pretparkenwebsite Looopings kampte niet alleen de Baron vandaag met problemen, maar is er ook een storing bij de Bobsleebaan en Joris en de Draak. Andere bezoekers klagen over boarding passes die op zijn bij de Python waardoor de wachttijd hoog op kan lopen. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  Wow ! Een extra "kick" ! Meer van dat ! Kan het met het hoofd "omlaag", aub ?

 • Iggy van den Haesevelde

  Ik heb erin gezeten verleden jaar is niet zo erg als men denkt maja zoiets kan altijd gebeuren dus nu nie allemaal zeggen dat het gevaarlijk is want dat is het zeker niet !!!!!

 • Guy Bevers

  20 minuten extra ; Bijbetalen !

 • Febe Chapin

  20 minuten? Dat is oneerlijk, ik moet altijd 40 minuten wachten voor niet eens 2 minuten op de attractie.

 • marc van de poel

  Ziet er allemaal hoog en droog uit. Mij niet gezien. Twee voetjes op de grond lijkt mij veiliger. Maar ieder zijn lol, nietwaar.