Mensen vormen enorm vredesteken in Central Park

AFP
Zo'n 2.000 mensen hebben gisteren in Central Park in New York het vredesteken gevormd. Het initiatief ging uit van Yoko Ono, de weduwe van de vermoorde Beatle John Lennon, die deze week 75 jaar zou geworden zijn.

Mensen van alle leeftijden namen aan het initiatief deel, inclusief verschillende kinderen. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de oorlog in Syrië te veroordelen. Mensen droegen bordjes met "Make love, not war". Er was uiteraard ook muziek te horen van Lennon, onder meer "Give Peace a Chance".

Yoko Ono wilde met het initiatief een nieuw record neerzetten, dat van grootste menselijke ketting ooit, maar daar slaagde ze niet in. Daarvoor zou ze 5.000 mensen op de been hebben moeten brengen, luidt het bij het Guinness World Records. "Dit is het beste verjaardagscadeau ooit", speechte de Beatlesweduwe.

John Lennon werd op 9 oktober 1940 geboren in Liverpool. Hij was een bekend pacifist, maar werd op 8 december 1980 vermoord voor de deur van zijn appartement aan Central Park.