Melania Trump verdedigt haar man: "Hij is Hitler niet"

Donald en Melania Trump
Photo News Donald en Melania Trump
Donald Trump schuwt de controverse niet en krijgt een hele hoop kritiek over zich heen. Zijn vrouw Melania blijft meestal op de achtergrond maar nu neemt ze het voor hem op in een zeldzaam interview met het magazine Dujour.

Michael Bloomberg noemt haar man een demagoog en de Amerikaanse komiek Louis C.K. vergelijkt hem met Hitler. Melania schudt het hoofd. "Wij kennen de waarheid", zegt ze. "Hij is Hitler niet. Hij wil Amerika helpen. Hij wil de mensen verenigen. Men denkt van niet maar dit echt wat hij wil realiseren. Zelfs met moslims. Het is tijdelijk."

Melania heeft naar eigen zeggen sympathie met migranten. Zelf is ze immers van Sloveense afkomst en als model naar de Verenigde Staten gekomen. Maar ze vindt net zoals haar man dat mensen de wet dienen te volgen indien ze naar Amerika komen. "Ze kunnen niet gewoon illegaal binnensluipen en in het land blijven zonder papieren", verklaart ze. "Donald heeft het niet op andere religies gemunt. Hij vindt dat we moeten weten wie ons land binnenkomt. Indien we dat niet weten, dan hebben we geen land. Zo voelt hij het aan."

De echtgenote die hoopt presidentsvrouw te worden, geeft wel toe dat haar man best zijn toon zou matigen. "Misschien moet hij alles op een zachtere manier verwoorden", meent ze. "Hij wil gewoon de mensen samenbrengen en jobs creëren."

AP
reuters
REUTERS