Melania Trump in haar uppie - en in luipaardschoenen - naar Afrika

AP
Opnieuw heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump opzien gebaard met haar kledingkeuze. Ze vertrok maandag, zonder haar echtgenoot, voor zeven dagen naar Afrika. Melania had zich voor de gelegenheid uitgedost in schoenen met luipaardprint.

In de zomer ontstond al ophef over de opmerkelijke jas die de first lady droeg tijdens een bezoek in Texas aan kinderen van illegale immigraten. Op de achterkant stond toen de tekst: I really don't care, do you?'

Melania zal in Afrika achtereenvolgens Ghana, Malawi, Kenia en Egypte aandoen. De missie, diplomatiek en humanitair, richt zich in de eerste plaats op kinderen. Zo zal ze onder meer een bezoek brengen aan projecten van het Amerikaanse ontwikkelingsagentschap USAID.

Dat de Amerikaanse presidentsvrouw zonder haar echtgenoot reist, is niet zo uitzonderlijk. Ook Melania's voorgangster Michelle Obama deed dat, onder meer naar Zuid-Afrika en naar China. Maar de terughoudendheid van Melania de afgelopen twee jaar en het feit dat Donald Trump zich al neerbuigend uitliet over Afrika, maken de missie toch speciaal. Voor Melania is het een allereerste bezoek aan het zwarte continent.

REUTERS
REUTERS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Catherine MISTIAEN

  Dit is niet om te lachen maar echt misplaatste outfit in Afrika. Verstandige vrouwen moeten letten op de dress code als ze in het openbaar optreden. Maar you don't really care, do you.

 • Shakira moessa

  Waarom steeds die overdreven belachelijke commentaar op alles wat ze aandoet. Die schoenen passen perfect bij haar prachtige outfit. Klasse dame ! Kunnen de meest dames alleen maar can dromen !

 • Werner Humblé

  Wat een benen.....

 • ingrid joosten

  Was eigenlijk als camouflage bedoeld.