Melania Trump eist ontslag van hoge regeringsmedewerkster

Photo News
In een hoogst ongebruikelijke stap heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump zich bemoeid met personeelszaken binnen de regering van haar echtgenoot Donald Trump. Ze wil dat de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur, Mira Ricardel, wordt ontslagen. Volgens haar woordvoerster, Stephanie Grisham, vindt de first lady dat ze het niet langer verdient om voor het Witte Huis te werken". Ricardel is plaatsvervangster van de nationale veiligheidsadviseur, John Bolton.

Melania Trump is meestal erg terughoudend met publieke verklaringen of politieke uitspraken. Dat ze openlijk pleit voor het ontslag van een hoge regeringsvertegenwoordiger is des te opmerkelijker. Het Amerikaanse televisiestation CNN meldde dat Ricardel de afgelopen weken botste met het bureau van Melania Trump over organisatorische problemen rond de eerste buitenlandse solo-reis van de first lady naar Afrika.

Momenteel zijn verschillende hoge regeringsfunctionarissen bezorgd over hun baan. De Amerikaanse president Trump heeft nog maar enkele dagen geleden na de Amerikaanse Congresverkiezingen zijn minister van Justitie Jeff Sessions tot ontslag gedwongen. Volgens de Amerikaanse media zijn minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen en de stafchef van het Witte Huis, John Kelly, momenteel de andere kandidaten die wankel in het zadel zitten binnen de regering. 

Mira Ricardel.
REUTERS Mira Ricardel.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Patrice: die "oude garde" is wel door Trump benoemd, hoor: zijn "dreamteam", weet je nog wel? Inmiddels schiet daar niks van over.

 • didier vandevyver

  dit is typisch voor onbekwamen nl anderen onbekwaam verklaren om zelf hun eigen onbekwaamheid te verdoezelen.

 • johan fransaert

  je moet goed gek zijn om daar te willen werken.

 • wim CLAES

  de oude garde? 1 jaar oud....

 • jack vandenhende

  Niets nieuws onder de zon , bij Trump en co is het de normale gang van zaken eerst mensen ophemelen en benoemen , daarna afbreken en schandaliseren en buiten gooien . Dit heeft niets te maken met oude garde , die is al lang weg . Bij Trump ben je betrouwbaar zolang je naar zijn pijpen danst , kost wat kost , zo niet vlieg je de straat op , met een paar dolken in de rug als geschenk .