Melania bezoekt kinderen bij Mexicaanse grens, maar tekst op haar jas trekt alle aandacht: "I really don't care, do you?"

Twitter
De Amerikaanse first lady, Melania Trump, is onaangekondigd naar de grens met Mexico gereisd. Ze bezocht er onder andere een opvangcentrum voor kinderen van illegale immigranten die gescheiden werden van hun ouders na aankomst in de VS. De presidentsvrouw vertrok vanop een legerbasis in Maryland en daar waren alle ogen gericht haar jas.

"I really don't care, do u?" (Het kan mij echt niet schelen, en jou?') stond te lezen op het kledingstuk, dat voor 39 dollar te koop is bij Zara. Op sociale media wordt ontzet gereageerd op die vestimentaire keuze. Volgens een woordvoerder zit er echter geen verborgen boodschap achter de tekst. "Het is een jas. Ik hoop dat de media na dit belangrijke bezoek aan Texas niet zullen focussen op haar kleding."

Volgens haar echtgenoot zit er echter wel een boodschap achter de jas. Donald Trump plaatste gisteravond een bericht op Twitter waarin hij beweert dat Melania met haar jas wil zeggen dat ze zich niets meer aantrekt van het 'fake news' dat de Amerikaanse media zou verspreiden. "Melania heeft geleerd hoe oneerlijk ze zijn en ze trekt het zich niet meer aan!", voegde hij nog toe. 

Opvangcentrum

Tijdens de vlucht verruilde Melania de jas voor een crèmekleurig exemplaar. De presidentsvrouw landde om 17.50 uur Belgische tijd in de gietende regen in McAllen in Texas. Ze bezocht er onder andere een opvangkamp waar momenteel 55 kinderen tussen 5 en 17 jaar oud vastzitten. "Ze wil zien wat het in werkelijkheid is", citeerde CNN een woordvoerster van de presidentsvrouw.

De kinderen, afkomstig uit Honduras en El Salvador, zijn door de Amerikaanse autoriteiten van hun ouders gescheiden. Anderen kwamen als niet-begeleide minderjarige aan. Melania informeerde bij het personeel naar de gezondheidstoestand van de kinderen en de condities waarin ze vertoeven.

(Lees verder onder de foto)

REUTERS

Gezinshereniging

In het opvangcentrum heeft ze de sociale werkers bedankt voor hun "hard werk, mededogen, en vriendelijkheid", aldus haar kabinet. De first lady heeft ook gevraagd hoe zij kan helpen de kinderen "zo snel mogelijk" met hun gezin te herenigen. Melania bezocht ook een centrum van de grenspolitie en de douane. Ze "wil er meer horen hoe de regering kan voortbouwen op de reeds bestaande inspanningen om kinderen met hun gezin te herenigen." 

Op Twitter bedankte ze na haar bezoek "de vele hardwerkende mensen" die de kinderen bijstaan.  Ze bedankte ook de Amerikaanse minister van volksgezondheid Alex Azar voor zijn gezelschap tijdens de trip en de goede zorgen voor de kinderen in deze moeilijke tijden. 

REUTERS

Toenemende kritiek

Gisteren zei Trump zelf dat zijn dochter Ivanka en zijn echtgenote in de bres waren gesprongen voor de honderden kinderen die van hun onwettig ingeweken ouders zijn gescheiden. De president ondertekende daarna, na toenemend protest, een decreet om een einde aan die praktijk te maken en de weg vrij te maken voor gezinshereniging. Tegelijk zei hij vast te houden aan zijn beleid van nultolerantie inzake illegale immigratie.

Een aantal dagen geleden had Melania nog openlijk het beleid van haar man bekritiseerd. De vier nog levende first ladies traden haar bij. Het bezoek aan de grens was al gepland voor de Republikeinse miljardair het decreet ondertekende. President Trump bevestigde het bezoek, maar heeft zijn vrouw niet naar Texas gestuurd. Melania zou zelf het initiatief genomen hebben om het grensgebied te bezoeken.

AP
REUTERS96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernardo Conradi

  Kan je kopen op Aliexpress voor 29,99$, dommerikken !

 • annie dupont

  trump zal dat gezegd hebben en melania doet hem eraan herinneren . t is hommeles bij de trumps .

 • CHRISTIANA DE GEEST

  Komt Melania niet is het een koele kikker, komt ze wel is het een pr-stunt!!! jongens, jongens.

 • Bernaerts Diane

  Volgens mij is dit een "inside-sneer" aan het adres van Trump. Dat hij zich genoopt voelt erover te twitteren, zegt al genoeg. Een normale president zou vér boven zulke insinuaties staan en er niet op reageren.

 • maud hallett

  is ze niet een beetje te oud om zulke kleding te dragen??