Meisjes die omkwamen in Poolse escape room hadden geen schijn van kans: deurklink was afgeschroefd

Amelia, Julia en Karolina. Drie van de vijf vriendinnen die omkwamen.
Facebook, EPA Amelia, Julia en Karolina. Drie van de vijf vriendinnen die omkwamen.
Voor de slachtoffers van de brand in een escape room in Polen was er geen uitweg meer, zo zegt het openbaar ministerie in Polen. "De deurklink aan de binnenkant van de deur was eraf geschroefd en was weggeborgen.”

De deurklink vinden was een onderdeel van het escape game, waarbij de deelnemers onder tijdsdruk een probleem moeten oplossen, in dit geval uit een ruimte ontsnappen waarin ze zijn opgesloten. 

Er was geen andere weg naar buiten dan de gesloten deur.

De woordvoerder van het openbaar ministerie in Koszalin, Ryszard Gasiorowsk.

Voor vijf meisjes van 15 jaar bleek de escape room een dodelijke val waaruit ze niet meer weggeraakten. De meisjes speelden het spel ter gelegenheid van een verjaardag. Ook van buitenaf kon er door de vlammen niemand bij de meisjes geraken. "Er was geen andere weg naar buiten dan de gesloten deur", zei de woordvoerder van het openbaar ministerie in Koszalin, Ryszard Gasiorowsk. De vensters waren met gipsplaten afgesloten. 

De 28-jarige eigenaar van de escape room is onder arrest geplaatst. Hij wordt beschuldigd van inbreuken op de veiligheid en doodslag door nalatigheid. Hij riskeert acht jaar cel. De meisjes worden donderdag begraven.

Bij de brand in de Poolse escape room vielen vijf doden.
AP Bij de brand in de Poolse escape room vielen vijf doden.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerd Peeters

    Verschrikkelijke dood.

  • gustaaf carpels

    Onbegrijpelijk dat er geen rekening gehouden werd met brand hoogstwaarschijnlijk mogen zo'n Escape rooms meer veiligheidsnormen aan hun laars lappen en krijgen ze geen inspectie voor ze opengaan terwijl kermis attracties, circussen wel inspecties krijgen en niet alleen de eerste keer dat ze openen