Meisje van school gestuurd vanwege taart in regenboogkleuren: “Directie denkt dat ze lesbisch is”

De foto in kwestie.
Facebook De foto in kwestie.
In de Verenigde Staten is ophef ontstaan rond de seksuele geaardheid van een vijftienjarig meisje. De ouders van Kayla Kenney beweren dat hun dochter van een christelijke school gestuurd werd omdat ze poseerde naast een verjaardagstaart in de regenboogkleuren. Daarbij droeg ze ook nog een regenboogtrui. “De directie denkt blijkbaar dat Kayla lesbisch is, maar dat is helemaal niet zo”, klinkt het bij ABC News. Het gezin stapt nu naar de rechter om hun gelijk te halen. Volgens de school was er echter meer aan de hand dan enkel die ene foto.

Op de Whitefield Academy in Louisville (Kentucky) gelden strikte regels. “We leiden al 43 jaar leerlingen op in een omgeving waar christelijke waarden centraal staan”, klinkt het. “Alle ouders die bij ons komen aankloppen, weten op voorhand welke levensstijl we van hun kinderen verwachten.”

“Privacy geschonden”
Een warm hart voor holebi’s hoort daar duidelijk niet bij. “Onze dochter is geschorst omdat verondersteld wordt dat ze lesbisch is”, staat in de aanklacht van Kimberly Alford en Mike Kenney te lezen. “Volgens de school zou het lastig worden om op die manier het uiteindelijke doel -leven zoals Christus- te halen. Whitefield heeft de privacy van Kayla geschonden en haar zwartgemaakt. Ze kreeg zware emotionele druk opgelegd.”

De beschuldiging klopt volgens Alford ook niet. “Die taart had niets met haar seksuele geaardheid te maken. Kijk de bestelling maar na: we vroegen enkel een fleurig geheel, in verschillende kleuren. Mijn dochter is niet lesbisch.”

“De druppel te veel”
Volgens de school heeft de studente in de voorbije twee jaar wel vaker inbreuken gepleegd tegen het reglement. Dit nieuwe incident was kortom de druppel te veel. “In de herfst hebben we haar een laatste waarschuwing gegeven. Helaas is ze er niet in geslaagd te gehoorzamen. Dat is de reden waarom ze nu geschorst werd.”

Wat Kayla precies op haar kerfstok had, wil de school niet vertellen. “Ze hebben haar op de vingers getikt vanwege haar gedrag”, stelt Alford. “Blijkbaar spijbelde en vapete ze, maar feit blijft dat ze nu geschorst is omdat ze lesbisch zou zijn. En dat kan niet door de beugel. De decaan gaf haar zelfs een boek met de titel ‘Gay Girl, Good God’.” Hiphopster Jackie Hill-Perry doet daarin uit de doeken hoe ze evolueerde van lesbienne naar diepgelovige christen.

RV6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Ik zou zo'n school gewoon mijden. Die boeren achteruit in plaats van vooruit.

 • Serge Surmont

  Hahaha wat een gedoe... Religie... wordt geinterpreteerd op duizend en een manieren...

 • Gunter Verleyen

  En toen verscheen er een regenboog boven de school, als teken van "The Lord, halleluja"

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Onvoorstelbaar. Dat meisje heeft gewoon de kleuren gebruikt om dit aantrekkelijk te maken! Dat gebeurd nog om bepaalde zaken mooi te maken! Daarom is ze niet lesbisch!!! De directie zou moeten gestraft worden voor deze houding!

 • Vladimir De Leeuw

  De school respecteerde dus wel de privacy door niet in te gaan op het spijbelen en het vapen, dat door de ouders blijkbaar kan en mag. Ik kan mij dus voorstellen wat een opvoeding dit kind gehad heeft, en waarom ze dan wèl van school gestuurd is.