Meisje van 3 zit alleen met dode moeder in huis

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
In een woning in Rotterdam is onlangs een meisje van 3 jaar aangetroffen dat alleen was met haar dode moeder. Hoe lang de peuter samen met haar overleden moeder in huis verbleef, is niet bekendgemaakt. 

Volgens de regionale zender RTV Rijnmond gaat het vermoedelijk om een week. De politie noch de gemeente Rotterdam wil dit bevestigen.

Volgens de politie is de 41-jarige moeder een natuurlijke dood gestorven en is van een misdaad geen sprake. Het kindje en de vrouw werden 20 januari ontdekt.

Wethouder Sven de Langen, bevoegd voor(onderwijs, jeugd en zorg, heeft de gemeenteraad van Rotterdam in een brief op de hoogte gesteld van het 'tragische incident'. Volgens hem verblijft het meisje inmiddels bij een pleeggezin en maakt ze het naar omstandigheden goed.

De gemeente heeft na het incident meteen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De instanties zijn een onderzoek begonnen. De moeder en het kind waren bekend bij hulpverleningsinstanties.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • maud hallett

    triestig, de mensen hebben te weinig kontakt met hun buren tegenwoordig

  • jintha peeters

    heel erg en dit kan iedereen overkomen alleen is de vraag mist niemand die vrouw dan of de peuter en petje af dat zo peuter van drie jaar haar plan kon trekken qua voedsel mag er gewoon niet aan denken hopelijk komt het allemaal goed met het meisje

  • bob Anno

    Arm kind,ik hoop dat ze nog andere familie heeft.