Meisje geboren op Flixbus naar Brussel mag gratis reizen tot haar 18 jaar

Zenep werd geboren op een Flixbus die vanuit Barcelona op weg was naar Brussel.
RV Zenep werd geboren op een Flixbus die vanuit Barcelona op weg was naar Brussel.
Op een Flixbus die vanuit Barcelona op weg was naar Brussel is een vrouw bevallen. Zowel de moeder als haar dochtertje Zenep verkeren in goede gezondheid. Volgens het bedrijf, dat jaarlijks 100 miljoen reizigers vervoert, is het de eerste geboorte ooit op een van haar bussen. Het meisje mag tot haar 18 jaar gratis reizen met Flixbus.

De bus was op 8 mei onderweg op de A1 tussen Parijs en Lille. Een van de twee chauffeurs merkte dat een vrouw op het punt stond om te bevallen. Tijdens een tussenstop in Parijs had hij al gezien dat de vrouw het moeilijk had. Hij merkte dat ze de tussenstop in Lille niet zou halen, verwittigde de hulpdiensten en liet de Flixbus omstreeks 3.30 uur ‘s nachts stoppen op de snelwegparking van Ressons-sur-Matz.

Amper 12 minuten later was het meisje geboren. “De bevalling gebeurde op de bus, nadat een 30-tal andere passagiers was geëvacueerd”, meldt Flixbus. “De bevalling verliep voorspoedig en Zenep werd samen met haar ouders naar een ziekenhuis in Compiègne gebracht.”

Opgestapt in Toulouse

De ouders waren opgestapt in Toulouse. De bevalling was gepland voor deze week, en ze wilden de laatste dagen nog een bezoek brengen aan familie. Om de heuglijke gebeurtenis te vieren, laat het bedrijf het meisje gratis met haar bussen reizen tot haar 18de verjaardag.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sanne Vermeulen

    Dat is toch niet eerlijk?