Meisje en “haar oma” door haai gebeten bij Great Barrier Reef

Het kind en de oudere vrouw waren aan het pootjebaden aan Catseye Beach toen ze door de haai werden aangevallen.
iStock Het kind en de oudere vrouw waren aan het pootjebaden aan Catseye Beach toen ze door de haai werden aangevallen.
In de buurt van het Groot Barrièrerif (Great Barrier Reef) voor de Australische kust zijn een meisje en een oudere vrouw door een haai gebeten. Beiden zijn stabiel en verkeren niet in levensgevaar. De afgelopen maanden vonden aan de Whitsunday-eilanden meerdere haaienaanvallen plaats.

Het meisje en de vrouw, naar verluidt de oma van het kind, bevonden zich in ondiep water aan Catseye Beach op Hamilton Island, in de Whitsunday-eilanden, toen ze vanochtend werden aangevallen. "Een patiënt liep een verwonding aan de voet op en de tweede patiënt aan het been", bevestigen de hulpdiensten.

Volgens de lokale autoriteiten zou het dier niet langer dan een meter zijn geweest. Over welke soort haai het gaat, is nog onbekend. Het strand is afgesloten.

In november kwam nog een 
33-jarige Australiër om het leven nadat hij door een haai was aangevallen in Cid Harbour, ook op de Whitsunday-eilanden. In september raakten in dezelfde regio een vrouw van 46 en een meisje van 12 zwaargewond bij een haaienaanval. Het kind verloor een been, maar overleefde. 

De dagen na de aanval werd de jacht op het dier ingezet, waarbij zes haaien konden worden gevangen.

De Whitsunday-eilanden zijn één van de populairste vakantiebestemmingen in Australië, met jaarlijks meer dan 750.000 bezoekers. De lokale autoriteiten hebben aan de deelstaatregering van Queensland gevraagd om vallen uit te zetten in het gebied.

Bekijk ook:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sanne Vermeulen

    Waarom de haaien vangen? Er gewoon af blijven