Meisje dat werd gescalpeerd op kermisattractie, ziet zichzelf voor het eerst in spiegel

Het 11-jarige meisje dat gescalpeerd werd tijdens een ritje op een kermisattractie in de Amerikaanse staat Nebraska, heeft zichzelf voor de eerste maal in de spiegel gezien. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren voor gevoelige lezers.

Elisabeth Gilraeth raakte verstrikt met haar paardenstaart in een draaiende attractie in de stad Ohama. De dramatische rit van het meisje werd ook gefilmd. Pas na ettelijke minuten kon de attractie stilgelegd worden. Het was een incident met huiveringwekkende gevolgen: Elisabeth liep een schedelbreuk op en was gescalpeerd. Het meisje werd hevig bloedend en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd.

Twee weken nadat ze bijna de dood vond, brak er een belangrijk moment aan voor het hevig toegetakelde slachtoffer met koosnaampje Lulu. Ze zou zichzelf voor de eerste maal in de spiegel zien. Het moedige meisje keek naar haar reflectie en forceerde zowaar een glimlach.

Het moment waarop Lulu zich voor de eerste maal zag na haar ongeval
Facebook Het moment waarop Lulu zich voor de eerste maal zag na haar ongeval

Dankzij haar doorzettingsvermogen staat het kind al veel verder dan de artsen ooit hadden kunnen vermoeden.

Elisabeth kan weer zien door haar rechteroog en de hoop bestaat dat ook haar linkeroog weer zal functioneren eens de zwelling is verminderd.

"De dokters staan echt versteld van haar progressie", vertelde moeder Virginia Cooksey tijdens een persconferentie. Toch heeft Lulu nog een hele lange weg af te leggen, alle 'hoeraberichten' ten spijt. Cooksey heeft ondertussen eveneens haar haar laten kort scheren uit solidariteit met haar dochter.

Elisabeth voor en na het incident.
Facebook Elisabeth voor en na het incident.

Een onderzoek van de autoriteiten heeft ondertussen uitgewezen dat niets wijst op een defect aan de attractie.