Meisje (8) sterft na klimongeval in Zuid-Duitsland

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Een 8-jarig meisje is bij een klimtocht in de Duitse staat Beieren gevallen en overleden aan haar zware verwondingen. Het ongeval gebeurde gisteren op de Ettaler Manndl, nabij Oberammergau. Het meisje viel 50 meter bij de afdaling van de top, aldus de politie.

Verschillende wandelaars hadden de val gezien en brachten eerste zorgen toe. Een reddingshelikopter bracht het zwaargewonde kind naar een ziekenhuis. Daar bezweek ze in de nacht aan haar verwondingen.

Het meisje, vergezeld door een van haar ouders, was goed uitgerust met klimmateriaal De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk. De ooggetuigen van de val kregen begeleiding.

De 1633 meter hoge Ettaler Manndl is een populaire bestemming voor wandelaars. Door de kabelbaan nabij is die erg bereikbaar. De klim naar de top is niet moeilijk. Nog maar enkele weken geleden werden de klimkettingen vervangen door draadkabels.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gust Kadee

    Mijn deelneming, zeer triest.

  • Marieken Cels

    Een kind van acht hoort toch niet dergelijke beklimmingen uit te voeren..