Meisje (8) overleeft sleetjerijden niet

Foto ter illustratie
EPA Foto ter illustratie
Een achtjarig meisje is vrijdag in het Italiaanse Rittner Horn (Zuid-Tirol) om het leven gekomen bij een ongeval tijdens het sleetjerijden. De slee waarop ze samen met haar moeder zat, botste tegen een boom. De moeder verkeert nog steeds in kritieke toestand.

De carabinieri zoeken uit hoe moeder en dochter met de slee op de piste terecht kwamen. De helling in kwestie is een zwarte piste die enkel voor ervaren skiërs en snowboarders is weggelegd. Het jonge meisje was op slag dood, haar moeder werd in kritieke toestand per helikopter naar het ziekenhuis in de stad Bolzano gebracht.

Op de piste staat het slee-verbod enkel in het Duits (‘Rodeln verboten’) vermeld.  De twee slachtoffers zijn volgens enkele media Italianen die het Duits mogelijk niet machtig zijn.  62% van de bevolking in de autonome provincie Zuid-Tirol heeft Duits als voertaal. Ook het Italiaans (23%) en het Reto-Romaanse Ladinisch (4%) heeft een officiële status. De overige 10% van de bevolking heeft naast de drie voornoemde talen een andere moedertaal. 

Het slee-icoontje naast de verbodtekst, zou ook erg klein staan afgebeeld. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.