Meisje (6) seksueel misbruikt door 23 klasgenootjes

Een meisje van zes is seksueel misbruikt door drieëntwintig klasgenootjes. Het onderzoek naar het misbruik liep af op een sisser. Volgens een lokale schoolautoriteit waren de getuigenissen van de leerlingen verwarrend en daarmee was de zaak van de baan. De jonge daders konden op school blijven.

Procedures aanpassen
"Een schande", zegt Keith Towler, Kindercommissaris voor Wales. "Het systeem heeft gefaald en het drama is dat de ouders nooit zullen weten wat er met hun kind gebeurd is. We moeten de bestaande procedures voor dit soort zaken aanpassen en ervoor zorgen dat zulke zaken binnen het jaar opgelost zijn en alle betrokkenen precies weten wat er gebeurd is", zegt hij aan de Britse openbare omroep BBC.

Extra opleiding leraars
Het was de moeder die het seksueel misbruik van haar dochter ontdekte. Ze haalde haar kind van de school en ondernam stappen waarna de lokale schoolautoriteiten een onderzoek startten. Hoewel twintig kinderen hun verhaal deden, was het te moeilijk om te achterhalen wat er nu precies gebeurd was. De ouders voelen zich in de steek gelaten door de school. Ze begrijpen niet dat het misbruik zolang kon blijven duren. Towler hoopt nu dat een herziening van de procedures gelijkaardige incidenten in de toekomst kan vermijden. Hij zegt ook dat leraars extra opleiding nodig hebben om signalen van seksueel misbruik onder kinderen te herkennen. (vsv)