Meisje (6) maakt lijst met dingen die ze nog wil zien voor ze blind wordt

Jessica en haar moeder Kinsay. Jessica wil nog met dolfijnen zwemmen, naar Legoland gaan en een Disney-prinses worden.
Metro.co.uk Jessica en haar moeder Kinsay. Jessica wil nog met dolfijnen zwemmen, naar Legoland gaan en een Disney-prinses worden.
Vooraleer ze door een ongeneeslijke ziekte blind wordt, wil Jessica nog een aantal dingen zien en het meisje van zes heeft er een lijst van gemaakt. Zo wil Jessica zwemmen met dolfijnen, een apenasiel bezoeken en een Disneyprinses worden.

Jessica Smith uit het Britse Wallasey heeft een zeldzame genetische ziekte die resulteert in gezichtsverlies.

Haar 31-jarige moeder Kinsay merkte al toen haar dochtertje drie maanden was dat haar ogen "extreem wiebelden". Toen Jessica zeven maanden was, moest ze al een bril dragen.

Vorig jaar begon het meisje te klagen over hoofdpijn en pijn aan haar benen. Bovendien had ze overal op haar lichaam roze vlekken. Onderzoek bracht aan het licht dat ze lijdt aan 'congenitale amaurose van Leber', een zeldzame ziekte die in blindheid resulteert.

Met behulp van haar familie bereidt Jessica zich nu voor op haar blindheid. In september begon ze braille te leren en om met haar vier zussen te spelen, gebruikt ze een wandelstok.

Op haar lijst staat ook een bezoek aan Legoland, een professionele fotoshoot en een bezoek aan de dierentuin. Haar ouders hebben een website opgestart waar ze om schenkingen vragen om de dromen van Jessica waar te maken. Zo werd al meer dan 3.000 euro opgehaald.