Meisje (6) doodgeschoten door haar 9-jarige broer

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
In Frankrijk is een meisje van 6 jaar oud doodgeschoten door haar broer van 9 jaar. Dat meldt het parket van Saint-Brieuc in de streek Bretagne. Het zou om een ongeval gaan.

Het drama gebeurde afgelopen donderdag omstreeks 16 uur in Loscouët-sur-Meu, in het departement Côtes-d’Armor. De jongen was volgens een bericht van AFP aan het spelen met het geweer van zijn vader. Hij wilde op een object schieten, toen onverwachts plots zijn zusje tevoorschijn kwam. 

Het meisje werd geraakt in haar hart en kon niet meer gered worden. De vader van de kinderen zou zelf niet in de buurt geweest zijn. De speurders gaan uit van een ongeval. 

Hoewel de feiten door het gerecht worden beschouwd als ‘doodslag’, riskeert de 9-jarige geen vervolging omwille van zijn jonge leeftijd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Govaerts

    Hoe gek moet je als ouders zijn om een geladen wapen te laten rond slingeren als je spelende kinderen op de vloer hebt. Hier is geen excuses alle wapen in het gezin in beslag nemen. Medeleven aan de grootouders.