Meisje (5) gaat wildplassen tijdens vakantie in Frankrijk en wordt doodgereden door haar moeder

Hulpdiensten kwamen ter plaatse met een helikopter, maar konden het kind niet meer redden. (Illustratiefoto)
iStock Hulpdiensten kwamen ter plaatse met een helikopter, maar konden het kind niet meer redden. (Illustratiefoto)
Een meisje van vijf jaar is gisteren omgekomen in Frankrijk nadat ze door haar eigen moeder werd aangereden. De kleuter raakte verpletterd tussen de auto van haar ouders en een muur tijdens een plaspauze, melden Franse media.

Het tragische ongeluk vond iets voor 19 uur plaats in de badplaats Saint-Jean-de-Monts, in het westen van Frankrijk. Het kind was samen met haar ouders en twee zusjes van 11 en 14 jaar op reis in de regio. Gisteravond was het gezin uit Manche met de auto onderweg toen de jongste dochter plots een plasje moest doen.

De moeder, die achter het stuur zat, zette de wagen aan de kant, waarna het meisje uitstapte om in het wild te plassen. Om een nog onverklaarbare reden reed de vrouw ineens achteruit en verpletterde ze haar dochter. De moeder zou tijdens het manoeuvre niet gezien hebben waar het meisje zich bevond. De 5-jarige kleuter raakte gekneld tussen het voertuig en de muur van een woning.

De brandweer en hulpdiensten rukten uit met onder andere een helikopter, maar voor het meisje kwam alle hulp te laat. Ze overleed ter plaatse aan een hartstilstand, meldt France Info. De ouders en zusjes van het jonge slachtoffer waren in shock en hadden psychologische bijstand nodig. 

Het parket van Sables-d’Olonne is een onderzoek gestart voor onvrijwillige doodslag.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christian bekaert

  Het is één verschrikkelijk drama zo een kind verliezende dan nog met schuldgevoelens te moeten verder leven. Heel veel sterkte aan de ganse familie en vooral de mama die al dit leed moet verwerken

 • Nicolas Ivanov

  Verschrikkelijk, ook voor de moeder

 • rudy liessens

  Verschrikelijk voor de moeder hoe gaat die ooiet dit trauma kune verwerken

 • Dirk VdBergen

  Een achteruitrijcamera had dit kunnen voorkomen ! Die beginnen immers te alarmeren bij benadering van obstakel.

 • SERGE VOERMANTROUW

  Amai, verschrikkelijk. Voor iedereen.