Meisje (3) verzamelt duizenden volgers met make-upvideo’s, maar kritiek op haar leeftijd is verschroeiend

Instagram
De moeder van een Amerikaans meisje van 3 jaar dat op Instagram duizenden volgers weet te bekoren met haar make-upvideo’s, ligt onder vuur. Nadat een van de video’s van Liriana viraal ging, liet de kritiek niet op zich wachten. Want niet iedereen bleek het opzet zo schattig te vinden. “Ze is hier veel te jong voor, laat haar tekenen, zwemmen of piano spelen”, klonk het onder meer.

Suella post al een tijdje filmpjes van haar dochter online. Daarin is te zien hoe kleine Liriana cosmetica aanbrengt op haar gezichtje, van oogschaduw en blush tot concealer, mascara en lipstick. “Ze doet haar make-up helemaal zelf, van start tot finish”, vertelt Suella aan Yahoo Beauty. “Ik zit er gewoon bij en neem het allemaal op, zonder iets te doen.”

Familie

Aanvankelijk deelde ze beelden alleen met familie, maar ze vond het geweldig toen ook anderen zich enthousiast toonden. “Liriana houdt ervan om alles wat ik doe te kopiëren”, gaat ze verder. “Alles moet matchen, ook ons haar en onze outfits. Het is supergrappig en het is al zo sinds ze anderhalf was.” (lees hieronder verder)

Een van de video’s werd opgepikt door de bekende Amerikaanse make-upartieste Huda Kattan, die bijna 24 miljoen volgers heeft op Instagram. “O God, ze is zo schattig”, schreef die erbij, toen ze zag dat het meisje de oogschaduw van haar beautylijn gebruikte. Meer dan een miljoen mensen bekeken de beelden op haar account en deze week werd het filmpje opnieuw gedeeld op een beautysite, waar het weer meer dan een half miljoen kijkers trok. “Knap, het is prachtig om kleintjes zich te zien uiten met make-up”, klonk het onder meer. “Ze is gewoon beter dan ik!” en “Ze wordt een professional.” (lees hieronder verder)

Huda Kattan.
Instagram Huda Kattan.

Maar niet iedereen bleek even positief over de filmpjes. Er was ook snoeiharde kritiek. “Ze is hier veel te jong voor. Arm meisje. Ze weet niet wat het is om echt kind te zijn”, klinkt het. En ook: “Waar zijn haar ouders? Er zitten giftige chemische producten in de make-up die ze in haar ogen wrijft.” en “Ze heeft een andere bezigheid nodig, laat haar tekenen, zwemmen of piano spelen. Ze kan zich bezig houden met make-up als ze een tiener is. Laat haar nu gewoon een kind zijn, want dat komt niet meer terug.” (lees hieronder verder)

💋💋💋 . . . . . . . . . . . . . . #fashionista #newyork #mynymkid #nycmodel #nyc #fashion #love #toddlerfashion #toddlersofinstagram #toddler #toddlerlifestyle #tommyhilfiger #tommy #tommygirl #ootd #ootdfashion #trendy_tots #trendy #trendyfashion #trendykiddies #trendykids #poshkids #mynymkid

503 Likes, 10 Comments - Liriana & Dilan (@liriana_dilan) on Instagram: "💋💋💋 . . . . . . . . . . . . . . #fashionista #newyork #mynymkid #nycmodel #nyc #fashion #love..."

Aanvankelijk was Suella geschokt door de negatieve commentaren, maar intussen leerde ze om het gewoon naast zich neer te leggen. “In het begin stoorde het me. Zeker nadat Huda Kattan het filmpje had gedeeld en we zo in de wolken waren. Ik wilde me verantwoorden en de negatieve reacties ontkrachten. Ik probeer haar niet te verkopen of haar onschuld weg te nemen. Mijn dochter doet niet per definitie make-up op als ze wakker wordt. Ze vindt het gewoon leuk om er af en toe mee te spelen en daar heb ik geen problemen mee. Hebben we dat als kind niet allemaal gedaan?”  
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Laura Van den Wijngaert

  Ieder meisje gaat ooit met make-up bezig zijn sommigen vroeger dan de andere en ik was ook ongeveer 3/5 jaar dat ik aan mijn moeder haar kop zeurde voor lippenstift op te doen ofzo dus laat het kind zijn zoals het is ik zie hier niks slecht in

 • gilbert dejonghe

  De appel valt niet ver van de boom .Als ge de foto van de moeder bekijkt zie u het al ,ze is zelf een poeder doos en alle putten zijn opgegoten met smeer.

 • Tina Colpaert

  Welk kind deed die niet beetje make up of nagellak schoenen vd mama aandoen maar je moet dit niet uit de hand laten lopen of constant doen!

 • Dirk VdBergen

  Zo zie je maar weer dat die vrouwen alleen maar begaan zijn met hun uiterlijk. En blijkbaar beginnen ze er vroeger en vroeger mee. Geen of een verkeerde opvoeding geven aan hun kind, is de maatstaf tegenwoordig. Arme maatschappij !

 • David Bakker

  @ mustafa, nee, makeup dient niet voor seksuele aantrekking. Velen gebruiken het gewoon om er mooi uit te willen zien. Of zijn de kleren die jij aandoet ook enkel voor aantrekkelijk te lijken? En een kind van 3 kan zichzelf nooit seksualiseren, die kennen dat concept niet. Dat gebeurd door mensen als jij die dat label erop plakken. En dat is maar 1 stap verwijderd van pedofiel zijn.