Meisje (3) vecht voor leven na inslikken van achtergelaten xtc-pil in speeltuin op Ibiza

De promenade van de populaire badplaats Santa Eulalia.
Ibiza Spotlight De promenade van de populaire badplaats Santa Eulalia.
Op het populaire Spaanse vakantie-eiland Ibiza is een 3-jarig meisje in kritieke toestand geraakt na het inslikken van een xtc-pil die was achtergelaten in een speeltuin. Dat gebeurde terwijl ze met haar moeder en twee broers en zussen op vakantie was in Santa Eulalia, de derde grootste stad van Ibiza.

Het Russische meisje werd gisterochtend opgenomen in het Can Misses-ziekenhuis op het eiland, maar later op de dag overgebracht naar het ziekenhuis Son Espases op Majorca vanwege de ernst van haar toestand. Daar wordt ze behandeld op de afdeling intensieve zorgen.

Een woordvoerder van de Guardia Civil bevestigde dat het kindje per ongeluk een xtc-pil had geslikt die ze in een speeltuin op de grond had gevonden en opgeraapt. “Ze was met vakantie op Ibiza. Tests hebben bevestigd dat het een xtc-tablet was en we vermoeden dat een dealer of gebruiker de pil in het park heeft laten vallen en het kleine meisje dacht dat het een snoepje was.”

Santa Eulalia staat ook bekend als een van de meest gezinsvriendelijke toeristische bestemmingen van het eiland Ibiza. Ook touroperatoren TUI en Neckermann hebben er verschillende hotels voor Belgische toeristen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilbert Willaert

  Heeft niets met de lokatie te maken..Ook al lege spuiten gevonden op Belgische speelpleinen! Dan moeten we hier ook met geen kinderen wonen.of wat?

 • Joeri De clercq

  Perongeluk,, tjeezes. Kijk, ik vind nu niet dat je met kinderen naar een uitgangs eilnd moet gaan. Maar tegelijk hoort zulke dingens niet thuis en al zeker niet op speelplaatsten waar kinderen vertoeven. In de VS word je harder angepakt ls je deald of gebruikt in omgeving van scholen of speelplaatsen. En dqn npg een eiland daar kunnen ze super zwaar controleren op inkomende bagage en mensen.

 • Peter Janssens

  Met flippende tieners moet je naar Ibiza, met kleine kinderen naar Mallorca of Menorca, daar is het wat meer afgestemd op die leeftijd.

 • Michael Bigot

  Blijkbaar totaal verkeerde omgeving voor een kind van 3..........

 • Filip De Bakker

  Zero tollerance voor drugs! Schandalig.