Meisje (22 maanden) dat wasmiddel geserveerd kreeg in plaats van fruitsap, ontwaakt uit coma

Het kind liep haar verwondingen op in een restaurant in de Franse kuststad Pornic.
iStock Het kind liep haar verwondingen op in een restaurant in de Franse kuststad Pornic.
De Franse peuter die zwaar verbrand raakte aan de slokdarm nadat ze op restaurant een glas wasmiddel in plaats van fruitsap geserveerd kreeg, is ontwaakt uit haar coma. Élisabeth ademt opnieuw zelfstandig en wacht op een overplaatsing naar een Parijs ziekenhuis. Dat heeft de vader van het meisje gezegd aan de lokale nieuwssite Ouest France.

De ouders van de 22 maanden oude peuter hadden op 1 augustus een glas fruitsap besteld voor hun dochter, maar het personeel van La Fontaine aux Bretons, een restaurant in de West-Franse kuststad Pornic, schotelde het kind per ongeluk een glas detergent voor. Élisabeth nam een slok en raakte ernstig verbrand aan de slokdarm. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in kunstmatige coma werd gehouden.

Afgelopen donderdag werd het meisje uit haar coma gehaald. Ze wordt nog steeds behandeld voor haar brandwonden en heeft tijdens haar verblijf in het ziekenhuis een longinfectie opgelopen, maar het kind ademt opnieuw zelfstandig. “Dit is een opluchting. Hier wachtten we op”, vertelt de vader aan Ouest-France. Zelfstandig eten kan het meisje nog niet.


De ouders van Élisabeth, die in Ile-de-France wonen, wachten momenteel op een overplaatsing van hun dochter naar een Parijs ziekenhuis, dichter bij huis. Het is niet duidelijk of het kind nog steeds haar slokdarm dreigt te verliezen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bern Vermeulen

  Terug naar de oude tijd, alles serveren in de fles,liefst nog gesloten, minder kans op ongelukken en gesjoemel.

 • Mady Vermeulen

  Een fles detergent lijkt in de verste verte niet op een fles fruitsap. Hier is zo goed als zeker kwaad opzet in het spel. Wat een walgelijke loeder moet dat zijn die dit een peutertje kan aan doen.

 • Kris Verbeek

  Hoe kan dat nu een vergissing zijn ? Dat ziet en ruikt men toch ? Ik heb nog nooit met een detergent gewerkt die naar fruitsap rook.

 • Kris De Smet

  Hopelijk komt alles goed zonder blijvende schade. Misschien kan er verbod om “lekkere geurtjes” toe te voegen aan gevaarlijke middelen helpen om dergelijke drama’s in de toekomst te vermijden.... ?

 • Emma De wolf

  Hoe kun je nu in de plaats van fruitsap wasmiddel opdienen, ik snap dit echt niet... een zeer domme fout en erg voor het kindje!