Meisje (21) doodgestoken na ruzie in haar studentenkamer in Rotterdam

De gisteren omgebrachte Sarah Papenheim.
Facebook De gisteren omgebrachte Sarah Papenheim.
Bij een ruzie in haar studentenkamer in Rotterdam is een 21-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Minnesota doodgestoken. De vermoedelijke dader is een jongen die in hetzelfde studentencomplex woont, een 23-jarige Rotterdammer.

De verdachte sloeg na de steekpartij op de vlucht en liet Sarah Papenheim zwaargewond achter. Getuigen hoorden aan het eind van de ochtend een hevige ruzie en gegil van de studente. Ze sloegen alarm bij de politie. Agenten troffen de jonge vrouw badend in het bloed aan. Pogingen om haar te reanimeren mochten niet meer baten.

Van de verdachte was al snel bekend dat hij de trein naar Eindhoven had genomen. Toen hij daar op het station uitstapte, werd hij gearresteerd. Opvallend was dat hij een koffer voor een contrabas bij zich had. Om te onderzoeken wat er in zat, werd door de politie voor de zekerheid het perron afgesloten. De verdachte zat enige tijd geboeid met zijn knieën op de grond.

De arrestatie van een 23-jarige Rotterdammer op het station van Eindhoven. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Sarah Papenheim in een Rotterdams studentencomplex.
Erik van der Heijden De arrestatie van een 23-jarige Rotterdammer op het station van Eindhoven. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Sarah Papenheim in een Rotterdams studentencomplex.

Studentenkamer

Sarah en de verdachte hadden een studentenkamer in woongebouw De Snor, een zogenoemd Algemeen Jongeren Pand. Er worden studentenkamers, studio’s en appartementen voor jonge starters verhuurd. Het merendeel van de bewoners is student. Rechercheurs van de forensische opsporing waren gisteren nog tot laat in de avond bezig met sporenonderzoek.

Psychologie

Sarah kwam in 2016 naar Rotterdam om er te studeren. Ze wilde een nieuw leven beginnen nadat haar broer zelfmoord had gepleegd. Op haar Facebookpagina schreef ze destijds dat ze psychologie wilde studeren om mensen met geestelijke problemen of depressies te kunnen gaan helpen. Daarnaast was ze actief in de muziek: ze drumde graag.

Op de Facebookpagina van Sarah zijn al tientallen berichten van medeleven geplaatst. “Rust zacht, Sarah. Ik kan dit echt niet geloven. Ik hoop dat je nu naar beneden kijkt en ziet hoe al die mensen je voor eeuwig in hun hart zullen dragen”, schrijft één van hen.

Het onderzoek moet uitwijzen wat voorafging aan de fatale steekpartij. Waarom de verdachte de trein nam en naar Eindhoven vluchtte, is evenmin duidelijk. 

De politie onderzoekt de woning.
MediaTV De politie onderzoekt de woning.
Agenten bij het complex waar de jonge vrouw is doodgestoken.
MediaTV Agenten bij het complex waar de jonge vrouw is doodgestoken.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Triestig! Sterkte aan de familie en vrienden van het slachtoffer!

 • Sara Louagie

  Vreselijk wat een wereld is dit toch heel veel sterkte aan de ouders en familie en vrienden R.I.P. Sarah rust nu zacht meid xx

 • godelieve rigo

  R.I.P. Sarah.

 • Frank De Rycke

  Wat voor een wereld is dit toch geworden ...sterkte voor de ouders !

 • Peggy Geerts

  Vreselijk wat die ouders nu doorstaan...eerst hun zoon door zelfmoord verliezen en nu hun dochter die vermoord word...mijn gedachten gaan dan ook uit naar de ouders , familie en vrienden . Rust zacht Sarah .