Meisje (20) struikelt en valt bijna van klif in Grand Canyon

RV
Een jonge vrouw uit Austin (Texas) is tijdens een bezoek aan de Grand Canyon aan de dood ontsnapt. Emily Koford (20) stapte achteruit om een foto van haar moeder te nemen, maar schoof zo bijna de diepte in.

“Ik verwittigde haar dat ze moest stoppen, maar toch zette ze nog die ene stap”, vertelt Erin Koford aan ABC News. “Mijn hart klopte in mijn keel toen ik haar zag struikelen. Ik was ook kwaad, maar heb haar op dat moment toch vooral eens goed in mijn armen genomen.”

Het angstaanjagende tafereel werd toevallig gefilmd door een zekere Kevin Fox. “Ik nam hen in beeld om mijn kinderen te tonen wat ze zeker niet mochten doen. Maar ik had niet verwacht dat het zo spannend zou worden, ik hield werkelijk mijn adem in.”

“Ik dacht dat ze mij wilde tegenhouden voor de foto, ik besefte niet dat het om mijn veiligheid te doen was”, riposteert Emily.

Het duo maakte gelukkig ook normalere foto's.
Facebook Het duo maakte gelukkig ook normalere foto's.

Moeder en dochter zijn vast van plan om nog eens naar de Grand Canyon terug te keren. “Maar dan zal ik zo’n toeren niet meer uithalen. Ik zal netjes naast de balustrade blijven lopen”, belooft het meisje.

Vorig jaar kwamen zeventien mensen om aan de kloof, dat zijn er vijf meer dan gemiddeld. De meesten sterven door de hitte of de uitdroging, maar af en toe maakt iemand ook een fatale val.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Gevaert

  Heb daar ook gestaan, gevaarlijk plekje, wel prachtig zicht.

 • victor vandesande

  Er zijn aa de Grand Canyon maar weinig plaatsen waar balustrades staan en die zijn dan amper 60 cm hoog . Dergelijke toeren kan je dus ook op veel andere plaatsen uithalen . Ook in Bryce Canyon trouwens . Aan de Horseshoe bend staan zelfs helemaal geen balustrades.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Ben destijds ook in de indrukwekkende Grand Canyon geweest. Als men op de specifieke plaatsen welke beschermd zijn gaat is er geen probleem. Maar op de rotsen zoals op de eerste foto, dan moet dit niet door tenzij men een ervaren bergbeklimmer is. Een andere mogelijkheid om veel te zien is met een vliegtuig over het geheel vliegen. Deze mogelijkheid bestaan en het is de moeite waard!

 • Gerard Braeckmans

  Gelukkig heeft ze het overleefd. Ik zend haar hierbij mijn beste groeten!

 • Patrick Vriends

  Hoe onnozel kunt ge zijn?